Recepti 13. listopada 2014.

Složenac s kobasicama i lećom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogato jelo koje će vam dati energiju u hladnim zimskim danima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 179

Potrebno vam je

  • 1 mala žlica ulje maslinovo
  • 6 kom kobasica (prosjek )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 220 g leća, suha
  • 9 dl pileći temeljac
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 3 kom čili papričica
  • 1 žlica aceto balsamico
  • 3 žlica peršin, list

Priprema

  1. Zagrijte ulje u tavi pa pecite kobasice pet-osam minuta povremeno ih okrećući dok ne poprime zlatnu boju sa svih strana.
  2. Dodajte luk i češnjak pa pirjajte dvije, tri minute. Umiješajte leću, temeljac, nasjeckanu rajčicu i čili-papričice, zakuhajte, pokrijte i kuhajte 40-45 minuta ili dok leća ne omekša, a temeljac gotovo ne apsorbira. Umiješajte ocat i peršin pa začinite.
  3. Poslužite složenac s hrskavim kruhom.Pripremite inačicu složenca od zelene leće - dodajte joj malo češnjovke ili pečenice te malo dimljenog mesa. leću u složencu, prema želji, možete zamijeniti i kuhanim grahom, ječmom, heljdom ili crvenom lećom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.