gastro postao
Bogato jelo koje će vam dati energiju u hladnim zimskim danima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 179
Potrebno vam je
- 1 mala žlica ulje maslinovo
- 6 kom kobasica (prosjek )
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 220 g leća, suha
- 9 dl pileći temeljac
- 1 kom rajčica, crvena
- 3 kom čili papričica
- 1 žlica aceto balsamico
- 3 žlica peršin, list
Priprema
- Zagrijte ulje u tavi pa pecite kobasice pet-osam minuta povremeno ih okrećući dok ne poprime zlatnu boju sa svih strana.
- Dodajte luk i češnjak pa pirjajte dvije, tri minute. Umiješajte leću, temeljac, nasjeckanu rajčicu i čili-papričice, zakuhajte, pokrijte i kuhajte 40-45 minuta ili dok leća ne omekša, a temeljac gotovo ne apsorbira. Umiješajte ocat i peršin pa začinite.
- Poslužite složenac s hrskavim kruhom.
Pripremite inačicu složenca od zelene leće - dodajte joj malo češnjovke ili pečenice te malo dimljenog mesa. leću u složencu, prema želji, možete zamijeniti i kuhanim grahom, ječmom, heljdom ili crvenom lećom.
Izvor Skuhatćute