Recepti 13. listopada 2014.

Smotuljci od pačjih prsa i tikvica

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste ljubitelj pačjeg mesa, ovi smotuljci bit će za vas istinski gastronomski užitak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 27

Potrebno vam je

  • 3 kom pačja prsa
  • 3 kom tikvice, zelene
  • sol
  • 50 g sušeni vrganji
  • 2 žlica svježe mljeveni papar
  • 1 žlica mješavina suhih začina

Priprema

  1. Sušene gljive usitniti u blenderu do praha pa pomiješati sa začinima (mažuran, origano, ružmarin, timijan) i paprom.
  2. Pačja prsa narezati po dužini na trake debljine 3 mm. Jedna prsa narezati na 4 trake.
  3. Naslagati po dvije trake pačjih prsa (jedna na drugu) tako da je prisutno masno i nemasno meso.
  4. Tikvice također izrezati na trake pomoću kuhinjskog pomagala za guljenje povrća. Zatim ih poslagati na trake od pačjih prsa.
  5. Tako naslagano meso i tikvice začiniti sa soli i smjesom gljiva sa miješanim začinima. Trake zarolati u smotuljke i zavezati vrpcom.
  6. Peći na roštilju na laganoj vatri 5 minuta sa svake strane.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.