gastro postao
Ako ste ljubitelj pačjeg mesa, ovi smotuljci bit će za vas istinski gastronomski užitak
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 27
Potrebno vam je
- 3 kom pačja prsa
- 3 kom tikvice, zelene
- sol
- 50 g sušeni vrganji
- 2 žlica svježe mljeveni papar
- 1 žlica mješavina suhih začina
Priprema
- Sušene gljive usitniti u blenderu do praha pa pomiješati sa začinima (mažuran, origano, ružmarin, timijan) i paprom.
- Pačja prsa narezati po dužini na trake debljine 3 mm. Jedna prsa narezati na 4 trake.
- Naslagati po dvije trake pačjih prsa (jedna na drugu) tako da je prisutno masno i nemasno meso.
- Tikvice također izrezati na trake pomoću kuhinjskog pomagala za guljenje povrća. Zatim ih poslagati na trake od pačjih prsa.
- Tako naslagano meso i tikvice začiniti sa soli i smjesom gljiva sa miješanim začinima. Trake zarolati u smotuljke i zavezati vrpcom.
- Peći na roštilju na laganoj vatri 5 minuta sa svake strane.