gastro postao
Zgodno predjelo koje ce zadiviti sve za stolom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 219
Smotuljci
- 1 kom mrkva, crvena
- 75 g kupus glavati, bijeli
- 2 kom mladi luk
- 1 mala žlica gorušica
- 225 g puretina,mljevena
- 55 g šunka dimljena, kuhana
- 0.50 kom luk ,crveni
- 2 žlica krušne mrvice
- 2 mala žlica majčina dušica
- 4 list tijesto za savijače
- 15 g maslac, slani
- 1 mala žlica ulje sezamovo
Umak
- 3 žlica džem od brusnice
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica vinski ocat
Priprema
- Blanširajte mrkvu, kupus i mladi luk. Ocijedite i uronite u hladnu vodu. Ocijedite i posušite. Stavite povrće u veliku zdjelu s puretinom, šunkom, lukom, mrvicama i začinima. Dobro promiješajte.
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Prepolovite svaki list tijesta po dužini, a zatim narežite na trake veličine 36x12 cm. Pomiješajte ulje i maslac.
- Namastite traku tijesta. Stavite osminu nadjeva na jedan kraj pa smotajte u "kobasicu", umetnite krajeve i oblikujte smotuljak. Poslažite na lim te premažite mješavinom maslaca i ulja. Ponovite postupak i napravite još sedam smotuljaka. Sve pospite sezamom i pecite 30 minuta.
- Stavite sve sastojke za umak u zdjelu i dobro ih promiješajte. Poslužite smotuljke s umakom.
Izvor Skuhatćute