Recepti 03. listopada 2014.

Smotuljci od puretine i povrća

gastro postao gastro.24sata.hr
Zgodno predjelo koje ce zadiviti sve za stolom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 219

Smotuljci

  • 1 kom mrkva, crvena
  • 75 g kupus glavati, bijeli
  • 2 kom mladi luk
  • 1 mala žlica gorušica
  • 225 g puretina,mljevena
  • 55 g šunka dimljena, kuhana
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 2 žlica krušne mrvice
  • 2 mala žlica majčina dušica
  • 4 list tijesto za savijače
  • 15 g maslac, slani
  • 1 mala žlica ulje sezamovo

Umak

  • 3 žlica džem od brusnice
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica vinski ocat

Priprema

  1. Blanširajte mrkvu, kupus i mladi luk. Ocijedite i uronite u hladnu vodu. Ocijedite i posušite. Stavite povrće u veliku zdjelu s puretinom, šunkom, lukom, mrvicama i začinima. Dobro promiješajte.
  2. Zagrijte pećnicu na 200°C. Prepolovite svaki list tijesta po dužini, a zatim narežite na trake veličine 36x12 cm. Pomiješajte ulje i maslac.
  3. Namastite traku tijesta. Stavite osminu nadjeva na jedan kraj pa smotajte u "kobasicu", umetnite krajeve i oblikujte smotuljak. Poslažite na lim te premažite mješavinom maslaca i ulja. Ponovite postupak i napravite još sedam smotuljaka. Sve pospite sezamom i pecite 30 minuta.
  4. Stavite sve sastojke za umak u zdjelu i dobro ih promiješajte. Poslužite smotuljke s umakom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.