Dostojna zamjena za sladoled u vrućim ljetnim danima je smrznuti jogurt. Za pripremu ove ledene slastice bit će ti potreban grčki jogurt, malo meda i dodatci po želji; ekstrakt vanilije, svježe ili smrznuto voće, kakao u prahu... Sastojke možeš birati prema svojim željama i stanju u smočnici, a mi ti donosimo prijedloge za dvije fine voćne kombinacije.
Dobra je vijest i da je priprema zaista jednostavna - jogurt sladoled gotov je u tren oka, a najveći dio posla odradit će, pogađaš, zamrzivač! Uživaj!
-
Smrznuti jogurt s tropskim voćem
Ukoliko si ljubitelj smrznutog jogurta, oduševit će te ovaj recept s kojim ćete ga pripremiti u samo nekoliko minuta. Jako je bitno da je smrznuto voće netom izvađeno iz zamrzivača kako bi pripremljeni sladoled mogli odmah poslužiti. Ako koristiš svježe voće, tada je potrebno zamrzavanje koje će potrajati dva sata.
Sastojci:
- 480 g smrznutog miksa tropskog voća
- 170 g grčkog jogurta
- 2 žlice javorovog sirupa ili meda
- 200 g sjeckanog tropskog voća i sjemenki marakuje za posluživanje
Priprema:
- Sve sastojke ( osim svježeg voća) stavi u sjeckalicu ili blender te ih miksaj do kremaste konzistencije.
- Posluži u posudicama sa svježim tropskim voćem i sjemenkama marakuje.
-
Jogurt sladoled s jagodama
Ljubitelji jagoda uživat će u ovoj brzoj i finoj slastici!
Sastojci:
- 200-300 g jagoda
- 300 g grčkog jogurta
- 3 žlice kondenziranog mlijeka
Priprema:
- Jogurt i kondenzirano mlijeko stavi u blender s jagodama. Miksaj dok se sastojci ne sjedine.
- Ulij u posudu za zamrzavanje i stavi u zamrzivač.
- Miješaj svakih sat vremena kako bi se razbili kristali leda, a zatim ostavi da se sladoled ponovno smrzne preko noći.
- Izvadi iz zamrzivača 10 minuta prije posluživanja.
Uživaj!
-
Smrznuti jogurt s bobičastim voćem bez zamrzavanja
Šumsko voće i grčki jogurt odličan su spoj, garantiramo!
Sastojci:
- 250 g smrznutog bobičastog voća
- 250 g grčkog jogurta
- 1 žlica meda
Priprema:
- U blenderu miksaj bobice, jogurt i med 20 sekundi, dok se ne sjedine u glatku teksturu, poput sladoleda.
- Izvadi pomoću žlice i serviraj u zdjelice.
Uživaj!