gastro postao
Ekleri - bljesak prhkog tijesta, mirisne kreme i čokoladne glazure
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 668
Tijesto
- 250 ml voda
- 0.50 čaša ulje, biljno
- 4 kom jaje kokošje
Krema
- 200 g šećer, kristal
- 1 l mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom šlag
- 2 kom vanilin šećer
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 250 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- šećer, u prahu
- maline
Priprema
- Vodu i ulje stavite na vatru da provriju. Maknite s vatre pa dodajte brašno. Vratite na vatru još minutu, maknite i ohladite. dodajte jaje po jaje i izmiksajte. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu pa istisnite štapiće na namašćen lim. Pecite na 250°c oko 25 min.
- Za kremu pomiješajte brašno i šećer pa dodajte u provrelo mlijeko. Maknite s vatre i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pustite da se ohladi pa ubacite margarin i šlag-pjenu koju ste napravili prema uputama na vrećici.
- Ohlađene eklere prerežite na polovice pa napunite kremom i malinama. Pospite šećerom u prahu.
Izvor Skuhatćute