Recepti 13. listopada 2014.

Sočna torta od bundeve

Sočna torta od bundeve
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobična torta od bundeve i speculaas keksa

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 377

Podloga

  • 100 g speculaas keksi
  • 3 žlica maslac, neslani
  • 1.50 žlica agavin sirup

Krema

  • 300 g pire od bundeve
  • 2 kom jaje kokošje
  • 70 ml agavin sirup
  • 50 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.50 mala žlica đumbir u prahu

Priprema

  1. Speculoos kekse razmrvi ili samelji te pomiješaj sa otopljenim maslacem i agavinim sirupom formirajući kompaktnu smjesu koju ćeš utisnuti na dno okruglog kalupa. Kada utisneš i poravnaš smjesu u kalupu, peci je 5 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Izvadi iz pećnice i malo ohladi.
  2. Da bi dobili pire od bundeve, ako je veća treba je razrezati na nekoliko dijelova, omotati cijelu u aluminijsku foliju te peći oko 1 sat na 200 stupnjeva.
  3. Odstrani koru, sjemenke te meso bundeve umuti mikserom u pire i ohladi.
  4. Ohlađenom pireu od bundeve dodaj agavin sirup i umućena 2 jaja, umuti u kremu, te na kraju dodaj 50 g prosijanog kakaa te željene začine. Dobro promiješaj ili miksaj dok se kakao ne stopi s kremom.
  5. Kremu ulij u kalup sa polupečenom podlogom od keksa, po vrhu posipaj s malo prosijanog kakaa dok ne pokriješ cijelu površinu i peci oko 30 minuta na 180 stupnjeva ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne bude suha. Posluži samo ili s tučenim slatkim vrhnjem. Napomene: količinu kakaa možeš smanjiti, ukoliko ti se čini da će torta biti prejaka agavin sirup možeš u potpunosti zamijeniti običnim/muscovado/demerara šećerom ili medom

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.