Zimski muffini odličan su recept s okusima blagdana u malo drugačijem obliku. Brzo se i jednostavno pripremaju, a vole ih i veliki i mali
Ovog sam puta odlučila napraviti nešto što miriši poput medenjaka i ima sličan okus, no ipak nisu medenjaci. Riječ je o zimskoj verziji muffinakoji su brzo gotovi, jednostavni za izradu, a rezultat je odličan! Medeni muffini svidjet će se prije svega djeci, ali ni odrasli neće biti razočarani.
U ove zimske dane omiljeni začini su mi cimet, klinčići, đumbir i muškatni oraščići, ponajviše zato što asociraju na medenjake, a samim tim i na blagdane.
Što je najbolje, ovu smjesu možete peći i u kalupu za kruh ili kuglof!
Izmiksaj jaja sa šećerom, dodaj rastopljeni maslac, med i mlijeko. U zasebnoj posudi pomiješaj suhe sastojke, a zatim ih sjedini sa smjesom od jaja, šećera i rastopljenog maslaca.
Kad dobiješ glatku smjesu njome napuni kalupe ili košarice za muffine do polovice. Dodaj po žličicu pekmeza od marelice i od šljiva i prekrij s još malo smjese.
Peci otprilike 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.