Recepti 13. listopada 2014.

Sotirane kozice u umaku od rajčice

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako pripremljene kozice najbolje se slažu s pirjanom rižom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 151

Potrebno vam je

  • 100 g luk ,crveni
  • 30 g češnjak
  • 200 g rajčica, crvena
  • 100 g pasirana rajčica (passata)
  • čili u prahu
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • šećer, kristal
  • ulje suncokretovo
  • 200 g repovi kozica
  • vino bijelo

Priprema

  1. Propirjajte luk, češnjak, rajčicu, pelate i čili. Začinite solju, paprom i s malo šećera.
  2. Pustite da zakuha i izmiksajte štapnim mikserom.
  3. Na zagrijano ulje u tavi stavite sitno sjeckani češnjak te očišćene repove kozica, podlijte vinom, šalšom i pustite da prokrčka.
  4. Poslužite s pirjanom rižom kojoj dodajte malo mlijeka i šafrana. Ugasite vatru nekoliko minuta prije nego je kuhana i ostavite poklopljeno.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.