gastro postao
Ovako pripremljene kozice najbolje se slažu s pirjanom rižom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 151
Potrebno vam je
- 100 g luk ,crveni
- 30 g češnjak
- 200 g rajčica, crvena
- 100 g pasirana rajčica (passata)
- čili u prahu
- sol
- svježe mljeveni papar
- šećer, kristal
- ulje suncokretovo
- 200 g repovi kozica
- vino bijelo
Priprema
- Propirjajte luk, češnjak, rajčicu, pelate i čili. Začinite solju, paprom i s malo šećera.
- Pustite da zakuha i izmiksajte štapnim mikserom.
- Na zagrijano ulje u tavi stavite sitno sjeckani češnjak te očišćene repove kozica, podlijte vinom, šalšom i pustite da prokrčka.
- Poslužite s pirjanom rižom kojoj dodajte malo mlijeka i šafrana. Ugasite vatru nekoliko minuta prije nego je kuhana i ostavite poklopljeno.
Izvor Skuhatćute