gastro postao
                                            
                                        
                                    Ovako pripremljene kozice najbolje se slažu s pirjanom rižom
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 151
Potrebno vam je
- 100 g luk ,crveni
 - 30 g češnjak
 - 200 g rajčica, crvena
 - 100 g pasirana rajčica (passata)
 - čili u prahu
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - šećer, kristal
 - ulje suncokretovo
 - 200 g repovi kozica
 - vino bijelo
 
Priprema
- Propirjajte luk, češnjak, rajčicu, pelate i čili. Začinite solju, paprom i s malo šećera.
 - Pustite da zakuha i izmiksajte štapnim mikserom.
 - Na zagrijano ulje u tavi stavite sitno sjeckani češnjak te očišćene repove kozica, podlijte vinom, šalšom i pustite da prokrčka.
 - Poslužite s pirjanom rižom kojoj dodajte malo mlijeka i šafrana. Ugasite vatru nekoliko minuta prije nego je kuhana i ostavite poklopljeno.
 
Izvor Skuhatćute