gastro postao
Uz francuski način kuhanja u vakuumiranoj vrećici hrana zadržava prirodne okuse koji nastaju pečenjem ili kuhanjem i ostaje mekana i podatna
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 226
Potrebno vam je
- 600 g brancin
- 200 g šparoge, divlje
- 6 dl pileći temeljac
- limunova korica
- 4 kom zvjezdasti anis
- 4 list limeta
- 30 g đumbir,svježi
- 20 ml soja umak
Priprema
- Svježeg brancina očistite i filetirajte. Filete zamotajte u plastičnu foliju i dobro stisnite. Nemojte ih gnječiti ili gužvati.
- Zakuhajte vodu na 80 stupnjeva, ali pripazite da ne zakipi. Ribu u njoj kuhajte 5 do 6 minuta. U pileći temeljac dodajte sve povrće osim morskih šparoga. Đumbir naribajte ili istisnite kroz tijesak za češnjak.
- Morskim šparogama otkinite gornji mekani dio i kratko hi pofurite vrelom vodom te poklopite. Procijedite nakon nekoliko minuta. Vodu nemojte soliti jer su one slane.
- Servirajte za podlogu morske šparoge koje ste pokapali s malo maslinova ulja.
- Ribu odmotajte iz plastike te pospite s nekoliko zrna cvijeta soli i položite u komadu na šparoge. Ukrasite zvjezdicom anisa iz juhe.
- Sve podlijte finim povrtnim temeljcem.
Izvor Tomislav Gretić