Recepti 03. listopada 2014.

Špageti carbonara

Špageti carbonara
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najjednostavnija priprema vrhunskog talijanskog specijaliteta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 632

Potrebno vam je

  • 300 g tjestenina s jajima
  • 150 g slanina suha, masna
  • 3 kom jaje kokošje
  • 50 g parmezan
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente. Ocijedite ju tik pred miješanje sa slaninom (da ostane vruća).
  2. U tavi popržite slaninu narezanu na tanje trakice, u međuvremenu izmutite jaja vilicom, posolite ih i popaprite.
  3. Ocijedite tjesteninu i dodajte ju u tavu sa preprženom slaninom netom skinutu s vatre, prelijte ju izmučenim jajima. Dobro promiješajte.
  4. Tjesteninu pospite svježe naribanim parmezanom i poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.