gastro postao
Lagano i brzo pripremite jelo koje odiše morem
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 834
Potrebno vam je
- 250 g špageti
- 4 žlica ulje maslinovo
- 0.50 kom ljubičasti luk
- 1 režanj češnjak
- 70 ml vino bijelo
- 300 ml pileći temeljac
- 4 žlica peršin, list
- 12 kom kozica velika
Priprema
- Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Malo prije nego što su gotovi, zagrijte široku tavu pa ulijte maslinovo ulje u nju. Kad se zagrije, dodajte kozice. Kratko ih popržite sa svih strana. Pripazite da ih ne prepečete.
- Umiješajte ljubičasti luk i nasjeckani češnjak pa ih kratko popržite. Ulijte vino te kuhajte povremeno miješajući. Nakon 3-4 min ulijte temeljac pa umiješajte peršin. Kad prokuha, dodajte špagete, ali nemojte ih cijediti prije, nego ih šupljikavom žlicom izvadite iz vode te umiješajte u umak.
- Dobro protresite tavu i poslužite. Prema želji ukrasite svježim peršinom. Umjesto svježih kozica možete upotrijebiti i zamrznute.
Izvor Skuhatćute