Recepti 03. listopada 2014.

Špageti s kozicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Lagano i brzo pripremite jelo koje odiše morem

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 834

Potrebno vam je

  • 250 g špageti
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 kom ljubičasti luk
  • 1 režanj češnjak
  • 70 ml vino bijelo
  • 300 ml pileći temeljac
  • 4 žlica peršin, list
  • 12 kom kozica velika

Priprema

  1. Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Malo prije nego što su gotovi, zagrijte široku tavu pa ulijte maslinovo ulje u nju. Kad se zagrije, dodajte kozice. Kratko ih popržite sa svih strana. Pripazite da ih ne prepečete.
  3. Umiješajte ljubičasti luk i nasjeckani češnjak pa ih kratko popržite. Ulijte vino te kuhajte povremeno miješajući. Nakon 3-4 min ulijte temeljac pa umiješajte peršin. Kad prokuha, dodajte špagete, ali nemojte ih cijediti prije, nego ih šupljikavom žlicom izvadite iz vode te umiješajte u umak.
  4. Dobro protresite tavu i poslužite. Prema želji ukrasite svježim peršinom. Umjesto svježih kozica možete upotrijebiti i zamrznute.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.