Recepti 13. listopada 2014.

Špageti s umakom od pancete i parmezana

Špageti s umakom od pancete i parmezana
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenine gotovo svi obožavaju, a jedna od najpopularnijih izvedbi je carbonara i njezine varijante

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 915

Potrebno vam je

  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 100 g parmezan
  • 1 kom crni luk
  • 2 režanj češnjak
  • 50 g panceta
  • 200 g špageti
  • 1 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mješavina suhih začina

Priprema

  1. Umutite dva jaja, dodajte polumasno vrhnje, malo soli, papar i mirisne trave po ukusu, te naribani tvrdi sir (parmezan). Sve ponovo umutite.
  2. Zazlatite na ugrijanom ulju nasjeckanu glavicu crvenog luka, prelijte s 1 dl vina i pržite dok vino ne ispari, a luk omekša, dodajte 2 - 3 sitno nasjeckana češnja češnjaka i na kockice nasjeckanu dimljenu mesnatu slaninu (pancetu). Pržite dok slanina ne ispusti masnoću.
  3. U slanoj vodi skuhajte paketić špageta, ocijedite ih i vruće vratite u vruć lonac.

Tjestenine gotovo svi obožavaju, a jedna od najpopularnijih izvedbi je carbonara i njezine varijante

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.