gastro postao
Iskoristite sezonu šparoga kako bi pripremili ovo odlično jelo koje ćete zavoljeti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 897
Potrebno vam je
- 1000 g šparoge, divlje
- 2 kom ljutika
- sol
- 400 g špageti
- 2 žlica maslac, slani
- 200 ml povrtni temeljac
- 200 g mascarpone
- svježe mljeveni papar
- 3 vezica grbica
Priprema
- Šparoge oprati, donju trećinu oguliti i narezati na komade dugačke oko 4 cm. Ljutike oguliti i sitno narezati.
- Zakuhati veliku količinu vode, posoliti i skuhati špagete.
- U međuvremenu zagrijati u loncu maslac i na tome pirjati ljutike dok ne postanu staklaste. Dodati šparoge i kratko pirjati. Uliti temeljac od povrća i umiješati mascarpone. Kuhati oko 10 min, posoliti i popapriti.
- Špagete ocijediti i dodati u umak.
- Grbice oprati, odrezati listiće i umiješati u špageta ili servirati kao svežnjiće.