gastro postao
Tri tortilje od povrća spojene u jednu recept su za najbolju španjolsku tortilju
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 88
Potrebno vam je
- 200 g grašak zeleni, u zrnu
- 150 g mahune zelene (mlade)
- sol
- 150 g šampinjoni (uzgojeni)
- 250 g krumpir, zreli
- 1 kom luk ,crveni
- 4 žlica ulje maslinovo
- svježe mljeveni papar
- 12 kom jaje kokošje
- 500 g rajčica, crvena
- 1 mala žlica origano
Priprema
- Očistite grašak. Očistite mahune pa ih narežite na komade dugačke oko dva cm. Grašak i mahune odvojeno kuhajte. Očistite gljive i narežite ih. Ogulite pa nasjeckajte luk.
- Zagrijte ulje na tavi te na njemu popržite gljive oko deset minuta. Začinite solju i paprom. Umutite tri jaja, prelijte gljive i ostavite na vatri da se masa stegne. Potom je okrenite i ispržite da dobije zlatnožutu boju.
- Popržite krumpire i luk na ulju pa prelijte s tri umućena jaja. Tortillu od gljiva prekrijte onom od krumpira te isto to napravite s graškom i mahunama.
- Skuhajte rajčice iz konzerve i začinite origanom. Posolite i popaprite.
Tri tortilje od povrća spojene u jednu recept su za najbolju španjolsku tortilju
Izvor Skuhatćute