Recepti 135 prikaza 03. listopada 2014.

Španjolska tortilla

gastro postao gastro.24sata.hr
Tri tortilje od povrća spojene u jednu recept su za najbolju španjolsku tortilju

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 88

Potrebno vam je

  • 200 g grašak zeleni, u zrnu
  • 150 g mahune zelene (mlade)
  • sol
  • 150 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 250 g krumpir, zreli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • svježe mljeveni papar
  • 12 kom jaje kokošje
  • 500 g rajčica, crvena
  • 1 mala žlica origano

Priprema

  1. Očistite grašak. Očistite mahune pa ih narežite na komade dugačke oko dva cm. Grašak i mahune odvojeno kuhajte. Očistite gljive i narežite ih. Ogulite pa nasjeckajte luk.
  2. Zagrijte ulje na tavi te na njemu popržite gljive oko deset minuta. Začinite solju i paprom. Umutite tri jaja, prelijte gljive i ostavite na vatri da se masa stegne. Potom je okrenite i ispržite da dobije zlatnožutu boju.
  3. Popržite krumpire i luk na ulju pa prelijte s tri umućena jaja. Tortillu od gljiva prekrijte onom od krumpira te isto to napravite s graškom i mahunama.
  4. Skuhajte rajčice iz konzerve i začinite origanom. Posolite i popaprite.

Tri tortilje od povrća spojene u jednu recept su za najbolju španjolsku tortilju

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.