Recepti 13. listopada 2014.

Šparoge iz woka

Šparoge iz woka
gastro postao gastro.24sata.hr
Kratkim prženjem u woku na visokoj temperaturi šparoge će zadržati sve svoje nutritivne vrijednosti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 208

Potrebno vam je

  • 2 vezica šparoge, vrtne
  • 150 g indijski oraščić
  • 1 vezica mladi luk
  • 1 kom češnjak
  • 2 kom rog paprika
  • 1 mala žlica đumbir u prahu
  • soja umak
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Šparoge operite, otkinite im dno i nasjeckajte zajedno sa mladim lukom na komade veličine 2 cm.
  2. Papriku narežite na kolute, a mladi češnjak na sitno.
  3. U woku zagrijte ulje pa pržite šparoge, izvadite sa strane, pa na istom ulju (po potrebi dodajte malo ulja) popržite papriku, pa mladi luk .
  4. Na kraju popržite indijske oraščiće uz stalno miješanje da vam ne zagore.
  5. U wok vratite papriku, mladi luk, šparoge, začinite soja sosom i đumbirom u prahu. Promiješajte, dodajte sitno nasjeckani mladi češnjak, skinite s vatre i poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.