gastro postao
Kratkim prženjem u woku na visokoj temperaturi šparoge će zadržati sve svoje nutritivne vrijednosti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 208
Potrebno vam je
- 2 vezica šparoge, vrtne
- 150 g indijski oraščić
- 1 vezica mladi luk
- 1 kom češnjak
- 2 kom rog paprika
- 1 mala žlica đumbir u prahu
- soja umak
- ulje maslinovo
Priprema
- Šparoge operite, otkinite im dno i nasjeckajte zajedno sa mladim lukom na komade veličine 2 cm.
- Papriku narežite na kolute, a mladi češnjak na sitno.
- U woku zagrijte ulje pa pržite šparoge, izvadite sa strane, pa na istom ulju (po potrebi dodajte malo ulja) popržite papriku, pa mladi luk .
- Na kraju popržite indijske oraščiće uz stalno miješanje da vam ne zagore.
- U wok vratite papriku, mladi luk, šparoge, začinite soja sosom i đumbirom u prahu. Promiješajte, dodajte sitno nasjeckani mladi češnjak, skinite s vatre i poslužite toplo.