Recepti 21. travnja 2017.

Šparoge u elegantnom omotaču od pršuta i sira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasik koji zasigurno nikada neće dosaditi – šparoge u toplom zagrljaju pršuta. Bolje ne može!

Ovo jelo na najljepši način opisuje jednostavnost u najboljem obliku. Omiljene proljetne zelene plodove umotajte u najfiniji pršut, poprskajte ih maslinovim uljem pa dodajte još malo ribanog sira koji će na divan način podići kombinaciju.

Kod čišćenja šparoga pripazite na tvrđe dijelove dok je umakanje u ledeno hladnu vodu važno kako bi šparoge na vrijeme završile s kuhanjem, a ujedno i zadržale jarku zelenu boju.

Ovako pripremljene šparoge poslužite uz sezonsku salatu, domaći hollandaise umak i poširano jaje.

Možda vas zanima... Od sada ćete samo ovako pripremati hollandaise umak! Špajza

Potrebno vam je:
  • 1 kg šparoga
  • 6 -7 feta pršuta
  • 100 g kvalitetnog ribanog sira po želji
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Najprije zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Posudu napunite vodom, začinite je soli i pustite da zabrije. 
  3. Šparoge očistite od drvenastih dijelova i kuhajte ih u vreloj vodi oko dvije minute.
  4. Ocijedite ih i ubacite ih u veći posudu koju ste prethodno napunili ledenom vodom. Hladite oh oko dvije do tri minute, ocijedite i osušite.
  5. U šaku skupite oko četiri do pet šparoga pa ih omotajte fetom pršuta. Ponovite s ostatkom šparoga i pršuta.
  6. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem i posložite smotuljke u posudu. 
  7. Šparoge poprskajte s malo maslinovog ulja i pospite sirom. 

Dobar tek!

Pecite oko 15 minuta pa poslužite toplo.

  1. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.