Ovo jelo na najljepši način opisuje jednostavnost u najboljem obliku. Omiljene proljetne zelene plodove umotajte u najfiniji pršut, poprskajte ih maslinovim uljem pa dodajte još malo ribanog sira koji će na divan način podići kombinaciju.
Kod čišćenja šparoga pripazite na tvrđe dijelove dok je umakanje u ledeno hladnu vodu važno kako bi šparoge na vrijeme završile s kuhanjem, a ujedno i zadržale jarku zelenu boju.
Ovako pripremljene šparoge poslužite uz sezonsku salatu, domaći hollandaise umak i poširano jaje.
Potrebno vam je:
- 1 kg šparoga
- 6 -7 feta pršuta
- 100 g kvalitetnog ribanog sira po želji
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Najprije zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Posudu napunite vodom, začinite je soli i pustite da zabrije.
- Šparoge očistite od drvenastih dijelova i kuhajte ih u vreloj vodi oko dvije minute.
- Ocijedite ih i ubacite ih u veći posudu koju ste prethodno napunili ledenom vodom. Hladite oh oko dvije do tri minute, ocijedite i osušite.
- U šaku skupite oko četiri do pet šparoga pa ih omotajte fetom pršuta. Ponovite s ostatkom šparoga i pršuta.
- Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem i posložite smotuljke u posudu.
- Šparoge poprskajte s malo maslinovog ulja i pospite sirom.
Dobar tek!
Pecite oko 15 minuta pa poslužite toplo.
- Dobar tek!