Recepti 10. listopada 2014.

Specijalitet sa sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Francuski specijalitet s krumpirom, kiselim vrhnjem i češnjakom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 243

Potrebno vam je

  • 1 žlica maslac, slani
  • 1100 g krumpir, zreli
  • 2.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žličica sol
  • 0.25 žličica bijeli papar
  • 115 g gruyere sir
  • 0.13 žlica muškatni oraščić

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 205°C, a maslacem premažite posudu za pečenje. Ogulite i narežite krumpire pa ih stavite u posudu s hladnom vodom te ocijedite.
  2. Zakuhajte vrhnje, mlijeko i češnjak. Dodajte krumpire, sol i papar te kuhajte povremeno miješajući oko 20 min. Premjestite pola krumpira u posudu za pečenje i pospite s pola sira. Dodajte ostatak krumpira i polijte smjesom s vrhnjem da pokrije krumpire.
  3. Pospite preostalim sirom i pecite u pećnici 40- 45 min. Prije posluživanja pospite krumpire muškatnim oraščićem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.