gastro postao
Tako jednostavne namirnice, a tako dobro jelo!
Ovu neodoljivo dobru juhu možete raditi gotovo svaki dan. Umjesto piletine, možete jedan dan staviti i gljive, a drugi samo povrće. Sigurni smo kako će biti jednako dobra. A i zašto ne biste uobičajene rezance za juhu ili neku drugu tjesteninu, zamijenili smeđom rižom!
Povrće isto tako može varirati, pa umjesto kelja možete staviti blitvu, kupus, poriluk ili čak - raštiku ( no, s njom pazite jer ju ne smijete prekuhati jer će postati gorka, dodajte ju pri samom kraju).
Sastojci:
- 2 l pilećeg temeljca
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 3 mrkve, narezane na kolutiće
- 2 korijena celera, nasjeckana na kolutiće
- 2 šalice vode
- 1 šalica smeđe riže
- 1 pileća prsa, narezana na kockice
- 1 lovorov list
- 1 glavica kelja, narezana na trakice
- Sol, papar
Priprema:
- U veći lonac uliti pola šalice temeljca i pustiti da zakuha; kada zakuha staviti luk, mrkvu i celer i kuhati 7 - 8 minuta, dok luk ne postane staklast.
- Dodati ostatak temeljca, rižu, lovor, piletinu i vodu te pustiti da zakuha.
- Ostaviti da se kuha poklopljeno oko 35 minuta, odnosno, dok se riža i piletina ne skuhaju.
- Pred kraj kuhanja dodati kelj, a izvaditi lovor.
- Posoliti i popapriti po želji te kuhati dok kelj ne omekša.
Poslužiti nakon što je odstajalo 10 - 12 minuta. Dobar tek!