Recepti 04. siječnja 2017.

Spoj piletine i smeđe riže za juhu iz snova

Jecmena juha
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tako jednostavne namirnice, a tako dobro jelo!

Ovu neodoljivo dobru juhu možete raditi gotovo svaki dan. Umjesto piletine, možete jedan dan staviti i gljive, a drugi samo povrće. Sigurni smo kako će biti jednako dobra. A i zašto ne biste uobičajene rezance za juhu ili neku drugu tjesteninu, zamijenili smeđom rižom!

Povrće isto tako može varirati, pa umjesto kelja možete staviti blitvu, kupus, poriluk ili čak - raštiku ( no, s njom pazite jer ju ne smijete prekuhati jer će postati gorka, dodajte ju pri samom kraju). 

Sastojci:

  • 2 l pilećeg temeljca
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 3 mrkve, narezane na kolutiće
  • 2 korijena celera, nasjeckana na kolutiće
  • 2 šalice vode
  • 1 šalica smeđe riže
  • 1 pileća prsa, narezana na kockice
  • 1 lovorov list
  • 1 glavica kelja, narezana na trakice
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U veći lonac uliti pola šalice temeljca i pustiti da zakuha; kada zakuha staviti luk, mrkvu i celer i kuhati 7 - 8 minuta, dok luk ne postane staklast.
  2. Dodati ostatak temeljca, rižu, lovor, piletinu i vodu te pustiti da zakuha.
  3. Ostaviti da se kuha poklopljeno oko 35 minuta, odnosno, dok se riža i piletina ne skuhaju.
  4. Pred kraj kuhanja dodati kelj, a izvaditi lovor.
  5. Posoliti i popapriti po želji te kuhati dok kelj ne omekša. 

Poslužiti nakon što je odstajalo 10 - 12 minuta. Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.