gastro postao
Poznato je da je list idealna riba za prženje koja uz tartar umak čini savršen spoj okusa
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 142
Potrebno vam je
- 2 žlica majoneza
- 1 žlica kopar
- 2 žlica kapari
- 2 žlica vlasac ( listovi)
- 2 žlica krastavci, kiseli
- 1 šalica krušne mrvice
- 1 kom jaje kokošje
- 650 g list
- 3 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Prvih 5 sastojaka pomiješati u zdjeli, pokriti i staviti u hladnjak.
- Krušne mrvice prosuti na tanjur. Jaje razmutiti u zdjelici.
- Riblje štapiće posoliti i popapriti. Jedan po jedan komad umočiti u jaje pa obložiti krušnim mrvicama. Višak mrvica otresti i peći na zagrijanom ulju na srednje jakoj vatri s obje strane do zlatne boje.
- Panirane riblje štapiće servirati uz ohlađen tartar umak.