Recepti 13. listopada 2014.

Starinska juha od povrća s pilećim okruglicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova tradicionalna juha ne može izgubiti svoju čar!

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 33

Juha

  • 300 g kosti (junetina, jaretina, janjetina)
  • 1.50 l voda
  • sol
  • 300 g povrće za juhu
  • 2 kom krumpir, mladi

Okruglice

  • 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 30 g mast svinjska, nesoljena
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol
  • 0.50 mala žlica peršin, list
  • 50 g krušne mrvice

Priprema

  1. Operite kosti, ulijte vodu i kuhajte dva sata. Posolite i procijedite juhu, a u međuvremenu očistite te na narežite povrće i oguljeni krumpir. Stavite u juhu i kuhajte dok ne omekša.
  2. Na kraju zakuhajte okruglice od piletine. Pileće meso odvojite od kostiju i nasjeckajte. Umutite mast s dva žumanjka, posolite pa dodajte sjeckano meso, peršin i mrvice. Umiješajte tučene bjelanjke i ostavite da odstoji pola sata. Oblikujte male knedle i stavite ih u vrelu juhu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.