gastro postao
Ova tradicionalna juha ne može izgubiti svoju čar!
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 33
Juha
- 300 g kosti (junetina, jaretina, janjetina)
- 1.50 l voda
- sol
- 300 g povrće za juhu
- 2 kom krumpir, mladi
Okruglice
- 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 30 g mast svinjska, nesoljena
- 2 kom jaje kokošje
- sol
- 0.50 mala žlica peršin, list
- 50 g krušne mrvice
Priprema
- Operite kosti, ulijte vodu i kuhajte dva sata. Posolite i procijedite juhu, a u međuvremenu očistite te na narežite povrće i oguljeni krumpir. Stavite u juhu i kuhajte dok ne omekša.
- Na kraju zakuhajte okruglice od piletine. Pileće meso odvojite od kostiju i nasjeckajte. Umutite mast s dva žumanjka, posolite pa dodajte sjeckano meso, peršin i mrvice. Umiješajte tučene bjelanjke i ostavite da odstoji pola sata. Oblikujte male knedle i stavite ih u vrelu juhu.
Izvor Skuhatćute