Recepti 06. ožujka 2017.

Što je bolje od đumbira? Ukiseljeni đumbir!

foto: 123rf
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukiseljeni đumbir nezaobilazan je dodatak sushiju, ali i odlična dekoracija jelima

Ukiseljeni đumbir, uz wasabi je obavezan je dodatak sushiju, ali odličan je dodatak salatama - pa čak i odrescima. Ta je ukiseljena poslastica odgovor na višak đumbira u hladnjaku, a najzdraviji je pripremljen kod kuće. Jedino tako ćete biti sigurni da ne sadrži štetne arome, dodatke i konzervanse. 

 | Author: 123rf foto: 123rf Japanski bonton nalaže da se sushi ne umače u sojin umak. Želite li u sushiju uživati poput pravih poznavatelja, štapićima uzmite listić đumbira pa ga umočite u sojin umak i lagano premažite sushi. Listići đumbira služe i za ‘čišćenje’ okusnih pupoljaka nakon svakog zalogaja. 

 | Author: 123rf foto: 123rf

 

Ukiseljeni đumbir 

SASTOJCI:

  • 500 g mladoga korijena đumbira
  •  4 žličice soli
  • 500 ml rižina octa
  • 180  ml vode
  • 6 žlica šećera

PRIPREMA:

  1. Dobro operite i ogulite đumbir.
  2. Tanko ga narežite i stavite u plitku posudu.
  3. Posolite i ostavite 2-3 sata stajati.
  4. Osušite ploške đumbira papirnatim ubrusima i stavite u steriliziranu staklenku.
  5. Pomiješajte rižin ocat ,vodu i šećer, kuhajte ih u maloj posudi na srednje jakoj vatri miješajući dok se šećer ne rastopi.
  6. Pustite da prokuha pa maknite s vatre.
  7. Prelijte vruću octenu mješavinu preko đumbira u staklenci. Pustite da se ohladi i marinira 5-7 dana.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.