Recepti Desert 07. srpnja 2024.

Raffaello cheesecake Karlovčanke Ivane Basarac oborio nas je s nogu!

Desert
65 MIN
0 MIN
12
SREDNJE
ivana basarac
Karlovčanka Ivana Basarac otkrila nam je svoj recept za Raffaello cheesecake
foto: Ivana Basarac
Karlovčanka Ivana Basarac oduvijek voli eksperimentirati u kuhinji, a kada je krenula s izradom slastica i impresivnih torti te ih počela dijeliti na Instagramu svi su poludjeli za njima. Imamo njezin recept za Raffaello cheesecake

U potrazi za inspiracijom za izradu ukusnih i lijepih torti sve se više fanova zaustavlja na stranici Volim slano, jedem slatko, Instagram profilu iza kojeg stoji Karlovčanka Ivana Basarac.

Na prvi pogled okladili bismo se kako se radi o profesionalnoj slastičarki jer njezine višekatne torte s bogatim ukrasima predstavljaju pravo umjetničko djelo. N, Ivana je zapravo po profesiji konobarica, ali je oduvijek voljela kuhati i isprobavati nove recepte.

Iva Erić Možda vas zanima... Iva Erić radi impresivne torte koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim Špajza

Iako više voli slano i konkretno, uživa i u izradi slastica

"Moja slastičarska priča počela je tek nedavno i to sasvim neplanirano. Prerasla je u hobi koji mi pruža način na koji se mogu kreativno izraziti.

Inače sam veliki gurman i tip osobe koja će uvijek prije posegnuti za nečim slanim i konkretnim, nego za slatkim. S obzirom na to da sam 'prisiljena' testirati okus svake slastice koju pripremim prije nego je objavim na Instagramu, očigledno je da jedem puno slatkog. No ne žalim se - što se mora, nije teško", uz smiješak nam prepričava Ivana Basarac.

 | Author: Ivana Basarac Ivana Basarac foto: Ivana Basarac

Profil volim.slano_jedem.slatko pokrenula je, kako nam priznaje, bez velikih očekivanja. Prvenstveno je htjela da na jednom mjestu sačuva sve svoje slastice i recepte koje rado dijeli s onima koji imaju iste interese kao i ona.

Iznenađena je što je njezin profil pridobio toliko pratitelja u kratkom vremenu, ali s druge strane drago joj je što su ljudi prepoznali njezin trud i ljubav prema onome što radi. To joj je samo veliki poticaj za dalje, nikako opterećenje.

Najdraže su joj kremaste torte

"Inspiraciju pronalazim u raznim receptima koje zatim prilagodim vlastitom ukusu. Najčešće su to kremaste torte koje sadrže voće, jer takve najviše volim.

Nisam ljubitelj čokoladnih i preslatkih torti. Moram napomenuti da se ne bavim prodajom torti, ovo mi je za sada samo hobi iako bi u dogledno vrijeme mogao prerasti u nešto veće“, s puno optimizma govori nam Ivana.

Cartoon cakes Možda vas zanima... Torte kao iz crtića su pravi hit. I jako su fine! Najave

A iako je ljubiteljica voćnih slastica, te se od ljetnih namirnica najviše veseli šumskom voću i malinama, s nama je Ivana ipak podijelila svoj recept za Raffaello cheesecake koji je oduševio njezine pratitelje. ostale Ivanine recepte pronađi na Instagramu.

 | Author: Ivana Basarac Raffaello cheesecake foto: Ivana Basarac

Ne gasi ekran dok kuham

Raffaello cheesecake - recept Ivane Basarac
65 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Mljeveni keksi (po izboru) 100 g
  • Bademi 25 g
  • Maslac 63 g
  • Mlijeko 3 žlica
  • Vrhnje za šlag 200 g
  • Krem sir 300 g
  • Kokosovo vrhnje 150 g
  • Bijela čokolada 150 g
  • Šećer u prahu 25 g
  • Naribani kokos 30 g
  • Želatina u listićima 6 g
  • Bijela čokolada 100 g
  • Vrhnje za šlag 30 ml
Postupak
  1. Pomiješaj mljevene kekse, pržene mljevene bademe, otopljeni maslac i mlijeko.


  2. Unutar kalupa promjera 18 centimetara stavi acetatnu foliju pa na dno utisni dobivenu smjesu.


  3. Podlogu ohladi u hladnjaku 30 minuta.


  4. Vrhnje za šlag meko izmiksaj i spremi u hladnjak do upotrebe.


  5. Želatinu namoči u hladnoj vodi. Ocijedi je nakon što omekša.


  6. Bijelu čokoladu otopi na pari.


  7. Krem sir, šećer u prahu, kokosovo mlijeko i kokos pomiješaj žlicom, pa dodaj mlaku čokoladu. Jednu žlicu ove kreme dodaj ocijeđenoj želatini i otopi na pari.


  8. Mlaku želatinu dodaj ostatku kreme te sjedini pjenjačom. Umiješaj tučeno vrhnje za šlag.


  9. Ohladi u zamrzivaču 20-25 minuta.


  10. Nasjeckanu bijelu čokoladu i vrhnje za šlag otopi na pari.


  11. Mlaki ganache prelij po cheesecakeu.


  12. Ohladi u hladnjaku preko noći.


 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:51 13. Srpanj 2023.

    jako lijepa torta