Recepti 13. listopada 2014.

Svinjetina s kruškama

Svinjetina s kruškama
gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto ne biste svinjski kare poslužili s kruškom i pršutom?

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 281

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 kom kruška (cijela)
  • 1000 g svinjski kare
  • 1 mala žlica senf
  • 10 kriška pršut

Priprema

  1. Ogulite i narežite krušku. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Na velikoj tavi zagrijte ulje i maslac te krušku pržite 2-3 minute sa svake strane dok lagano ne posmeđi.
  3. Odrežite dio mesa i masnoće s karea tako da otkrijete 2 cm kosti. Posložite krušku preko mesa da ga potpuno prekrijete. Na vrh položite pršut i omotajte oko kotleta. Zavežite uzicom, stavite u lim za pečenje i pecite 10 minuta.
  4. Smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 45 minuta dok svinjetina ne omekša, a pršut postane hrskav.

Izvor 24sata.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.