gastro postao
Zašto ne biste svinjski kare poslužili s kruškom i pršutom?
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 281
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica maslac, slani
- 1 kom kruška (cijela)
- 1000 g svinjski kare
- 1 mala žlica senf
- 10 kriška pršut
Priprema
- Ogulite i narežite krušku. Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Na velikoj tavi zagrijte ulje i maslac te krušku pržite 2-3 minute sa svake strane dok lagano ne posmeđi.
- Odrežite dio mesa i masnoće s karea tako da otkrijete 2 cm kosti. Posložite krušku preko mesa da ga potpuno prekrijete. Na vrh položite pršut i omotajte oko kotleta. Zavežite uzicom, stavite u lim za pečenje i pecite 10 minuta.
- Smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 45 minuta dok svinjetina ne omekša, a pršut postane hrskav.
Izvor 24sata.hr