gastro postao
                                            
                                        
                                    Napravite savršene sendviče - bez kruha, sa svinjećim medaljonima, bijelim vinom i pestom
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 495
Potrebno vam je
- 25 list kadulja
 - 25 g badem, oljušteni suhi
 - 1 režanj češnjak
 - 50 g sir pecorino
 - 5 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
 - 800 g svinjetina, mršava
 - 100 ml vino bijelo
 - sol
 - papar
 
Priprema
- Operite listove kadulje i stavite ih u blender, zajedno s bademima, češnjakom, sirom i dvjema žlicama ulja. Miksajte 20 sekundi, dok ne dobijete glatki pesto od kadulje.
 - Oštrim nožem zarežite rubove svinjskih odrezaka kako se ne bi savinuli prilikom kuhanja. Razmažite pesto od kadulje po 8 komada mesa pa ih preklopite s preostalih 8 komada, da dobijete "sendviče".
 - U velikoj tavi zagrijte preostalo ulje i 2 – 3 minute pržite svinjske “sendviče” s jedne strane. Okrenite meso i pecite još 2 minute. Posolite i popaprite.
 - Ulijte vino i kuhajte još 4 minute. Okrenite meso još barem jedanput. Odmah poslužite dva "sendviča" po osobi, uz omiljenu hrskavu salatu.
 
Izvor 'Talijanska kuharica', Gino D'Acampo