Recepti 13. listopada 2014.

Svinjska pisanica sa smokvama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusan i svježi recept za ručak s dragim prijateljima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 439

Potrebno vam je

  • 450 g svinjetina,srednje masna
  • krupna morska sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 grančica ružmarin
  • 12 kom smokve zelene, zrele
  • 100 g kozji sir
  • 2 mala žlica med, vrcani
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Pripremiti jaku vatru na roštilju. Svinjsku pisanicu premazati maslinovim uljem te začiniti sa soli i paprom.
  2. Grančice ružmarina ili drvene štapiće izvaditi iz vode (u kojoj su bile namočene 15 min) i probosti sredinu smokve pa na svaku grančicu (ili drveni štap) nanizati po 3 smokve. Lagano ih premazati maslinovim uljem.
  3. Meso peći direktno iznad vatre 2-3 minute sa svake strane. Pečeno je kada termometar pokaže 60 stupnjeva C u najdebljem djelu mesa, a meso je sočno i ružičasto u sredini.
  4. Istovremeno posložiti grančice sa smokvama na roštilj i uz stalno okretanje peći 5-6 minuta. Kada omekšaju i počnu karamelizirati maknuti ih sa roštilja i držati na toplom.
  5. Pečeno meso ostaviti 5 minuta da odleži, a zatim ga narezati na kriške debljine 3-4 cm.
  6. Servirati po 3 kriške mesa uz grančicu sa smokvama. Sve posipati razmrvljenim kozjim sirom, ½ žličice meda i usitnjenim ružmarinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.