gastro postao
Tradicionalno jelo oplemenjeno mladim vinom kao dio zagorske kulture
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 247
Potrebno vam je
- 500 g svinjetina, mršava
- 100 g šljive, suhe
- 2 dl vino bijelo
- 0.30 dl rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
- 3 dl povrtni temeljac
- 1 žlica mast svinjska, nesoljena
- 3 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
Priprema
- Svinjsku pisanicu očistite od žila i žilica. Dugačkim nožem napravite džepić u koji punite suhe šljive. Začinite sa soli i paprom.
- Pisanicu uvaljajte u brašno i lagano prepržite na svinjskoj masti sa svih strana.
- Dolijete bijelo vino. Iskuhajte ga na 1/3, zatim dolijte temeljac i pustite da kuha 20 minuta.
- Kad se tekućina reducira, dodajte kiselo vrhnje i šljivovicu. Začinite i poslužite.