Recepti 03. listopada 2014.

Svinjska rebra na havajski način

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u aromatičnoj svinjetini

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 332

Potrebno vam je

  • 800 g svinjetina, mršava
  • 2 šalica soja umak
  • 1 šalica sok od ananasa (konz.)
  • 3 žlica đumbir, korijen
  • 3 žlica ulje sezamovo
  • 3 kom mladi luk
  • 1.50 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe

Priprema

  1. Pomiješajte sojin umak, sok od ananasa, đumbir i sezamovo ulje.
  2. Stavite meso u lonac pa ga prekrijte s pola količine umaka od soje i vode prema potrebi. Poklopite i kuhajte na umjerenoj vatri oko dva, tri sata dok ne omekša, a ostatak umaka stavite u hladnjak.
  3. Pola sata prije no što je meso gotovo izvadite umak iz hladnjaka kako bi se ugrijao na sobnu temperaturu. Izvadite meso iz lonca i premažite ga ostatkom umaka.
  4. Pospite sitno nasjeckanim zelenim dijelom mladog luka i pospite sezamovim sjemenkama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.