gastro postao
Uživajte u aromatičnoj svinjetini
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 332
Potrebno vam je
- 800 g svinjetina, mršava
- 2 šalica soja umak
- 1 šalica sok od ananasa (konz.)
- 3 žlica đumbir, korijen
- 3 žlica ulje sezamovo
- 3 kom mladi luk
- 1.50 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
Priprema
- Pomiješajte sojin umak, sok od ananasa, đumbir i sezamovo ulje.
- Stavite meso u lonac pa ga prekrijte s pola količine umaka od soje i vode prema potrebi. Poklopite i kuhajte na umjerenoj vatri oko dva, tri sata dok ne omekša, a ostatak umaka stavite u hladnjak.
- Pola sata prije no što je meso gotovo izvadite umak iz hladnjaka kako bi se ugrijao na sobnu temperaturu. Izvadite meso iz lonca i premažite ga ostatkom umaka.
- Pospite sitno nasjeckanim zelenim dijelom mladog luka i pospite sezamovim sjemenkama.
Izvor Skuhatćute