gastro postao
                                            
                                        
                                    Uživajte u aromatičnoj svinjetini
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 332
Potrebno vam je
- 800 g svinjetina, mršava
 - 2 šalica soja umak
 - 1 šalica sok od ananasa (konz.)
 - 3 žlica đumbir, korijen
 - 3 žlica ulje sezamovo
 - 3 kom mladi luk
 - 1.50 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
 
Priprema
- Pomiješajte sojin umak, sok od ananasa, đumbir i sezamovo ulje.
 - Stavite meso u lonac pa ga prekrijte s pola količine umaka od soje i vode prema potrebi. Poklopite i kuhajte na umjerenoj vatri oko dva, tri sata dok ne omekša, a ostatak umaka stavite u hladnjak.
 - Pola sata prije no što je meso gotovo izvadite umak iz hladnjaka kako bi se ugrijao na sobnu temperaturu. Izvadite meso iz lonca i premažite ga ostatkom umaka.
 - Pospite sitno nasjeckanim zelenim dijelom mladog luka i pospite sezamovim sjemenkama.
 
Izvor Skuhatćute