gastro postao
Đumbir će svinjskom mesu dati zanimljiv okus
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 787
Potrebno vam je
- 450 g svinjetina,srednje masna
- 0.50 šalica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 šalica bosiljak, vezica
- 3 žlica đumbir, korijen
- 1 žličica limete, korica
- sol
- papar
Priprema
- U plastičnoj vrećici s zatvaračem pomiješajte maslinovo ulje, natrgano lišće bosiljaka, naribani đumbir, koricu limete i žličicu soli.
- Stavite svinjski file u komadu u vrećicu, zatvorite i okrenite vrećicu nekoliko puta da se meso sa svih strana obloži sa marinadom. Držite u hladnjaku od 6-8 sati.
- Izvadite vrećicu sa mariniranim mesom oko 1 sat prije pečenja da dođe do sobne temperature.
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Meso izvadite iz marinade. Zagrijte žlicu ulja u vatrostalnoj tavi i popržite meso da poprimi smeđu boju sa svih strana.
- Premjestite tavu u pećnicu i nastavite peći još 10-16 minuta ili dok termometar u mesu dođe do 60°.
- Premjestite meso na tanjur, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite 5-10 minuta.
- Narežite na tanke odreske i poslužite.