Recepti 14. listopada 2015.

Svinjski file u marinadi od bosiljka i đumbira

Svinjetina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Đumbir će svinjskom mesu dati zanimljiv okus

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 787

Potrebno vam je

  • 450 g svinjetina,srednje masna
  • 0.50 šalica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 šalica bosiljak, vezica
  • 3 žlica đumbir, korijen
  • 1 žličica limete, korica
  • sol
  • papar

Priprema

  1. U plastičnoj vrećici s zatvaračem pomiješajte maslinovo ulje, natrgano lišće bosiljaka, naribani đumbir, koricu limete i žličicu soli.
  2. Stavite svinjski file u komadu u vrećicu, zatvorite i okrenite vrećicu nekoliko puta da se meso sa svih strana obloži sa marinadom. Držite u hladnjaku od 6-8 sati.
  3. Izvadite vrećicu sa mariniranim mesom oko 1 sat prije pečenja da dođe do sobne temperature.
  4. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  5. Meso izvadite iz marinade. Zagrijte žlicu ulja u vatrostalnoj tavi i popržite meso da poprimi smeđu boju sa svih strana. 
  6. Premjestite tavu u pećnicu i nastavite peći još 10-16 minuta ili dok termometar u mesu dođe do 60°.
  7. Premjestite meso na tanjur, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite 5-10 minuta.
  8. Narežite na tanke odreske i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.