gastro postao
Jednostavan gulaš za koji vam treba malo mesa, gljiva i začina
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 450 g svinjetina, mršava
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom crvena paprika
- 280 g gljive miješane, razne
- 3 kom mladi luk
- sol
- papar
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 šalica vino bijelo
Priprema
- Zagrijte žlicu maslinova ulja pa dodajte narezanu papriku i pirjajte minutu. Dodajte narezane gljive i kuhajte pet minuta, dok ne ispare svi sokovi. Ubacite i sjeckani mladi luk pa maknite s vatre nakon minute.
- Svinjetinu narežite na kockice, začinite solju i paprom te pržite na žlici maslinova ulja pet minuta. Dodajte brašno, vino i 1/2 šalice vode. Kad provri, vratite povrće u tavu te kuhajte dok se umak ne zgusne i meso ne bude gotovo.