Recepti 07. listopada 2014.

Svinjski gulaš s paprikom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan gulaš za koji vam treba malo mesa, gljiva i začina

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 450 g svinjetina, mršava
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom crvena paprika
  • 280 g gljive miješane, razne
  • 3 kom mladi luk
  • sol
  • papar
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 šalica vino bijelo

Priprema

  1. Zagrijte žlicu maslinova ulja pa dodajte narezanu papriku i pirjajte minutu. Dodajte narezane gljive i kuhajte pet minuta, dok ne ispare svi sokovi. Ubacite i sjeckani mladi luk pa maknite s vatre nakon minute.
  2. Svinjetinu narežite na kockice, začinite solju i paprom te pržite na žlici maslinova ulja pet minuta. Dodajte brašno, vino i 1/2 šalice vode. Kad provri, vratite povrće u tavu te kuhajte dok se umak ne zgusne i meso ne bude gotovo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.