gastro postao
                                            
                                        
                                    Provjerite zašto je svinjsko pečenje u kombinaciji sa zapečenim kiselim jabukama neodoljivo
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1663
Potrebno vam je
- 800 g svinjski kare
 - 150 ml ulje maslinovo
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - 4 kom jabuka (cijela)
 - 3 kom luk ,crveni
 - 100 g slanina suha, masna
 - 4 kom klinčići
 
Priprema
- Kare zavežite konopom da tijekom pečenja sačuva oblik. Premažite ga maslinovim uljem, stavite u lim za pečenje i pecite 15 min na 250°c. Povremeno ga okrećite kako bi se ravnomjerno ispekao sa svih strana.
 - Sitno nasjeckajte luk, očistite kisele jabuke, narežite ih na kriške te s najeckanom slaninom i začinima poredajte oko mesa. Posolite, popaprite, prekrijte folijom, smanjite temperaturu na 180°c i pecite još 1 sat. Izvadite iz pećnice i nakon 10-ak min narežite meso te poslužite s pečenim lukom i jabukama. Sve prelijte sokom koje je meso pustilo tijekom pečenja.
 
Izvor Skuhatćute