Recepti 03. listopada 2014.

Svinjski kare s pečenim jabukama

gastro postao gastro.24sata.hr
Provjerite zašto je svinjsko pečenje u kombinaciji sa zapečenim kiselim jabukama neodoljivo

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1663

Potrebno vam je

  • 800 g svinjski kare
  • 150 ml ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 kom jabuka (cijela)
  • 3 kom luk ,crveni
  • 100 g slanina suha, masna
  • 4 kom klinčići

Priprema

  1. Kare zavežite konopom da tijekom pečenja sačuva oblik. Premažite ga maslinovim uljem, stavite u lim za pečenje i pecite 15 min na 250°c. Povremeno ga okrećite kako bi se ravnomjerno ispekao sa svih strana.
  2. Sitno nasjeckajte luk, očistite kisele jabuke, narežite ih na kriške te s najeckanom slaninom i začinima poredajte oko mesa. Posolite, popaprite, prekrijte folijom, smanjite temperaturu na 180°c i pecite još 1 sat. Izvadite iz pećnice i nakon 10-ak min narežite meso te poslužite s pečenim lukom i jabukama. Sve prelijte sokom koje je meso pustilo tijekom pečenja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.