gastro postao
Provjerite zašto je svinjsko pečenje u kombinaciji sa zapečenim kiselim jabukama neodoljivo
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1663
Potrebno vam je
- 800 g svinjski kare
- 150 ml ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 kom jabuka (cijela)
- 3 kom luk ,crveni
- 100 g slanina suha, masna
- 4 kom klinčići
Priprema
- Kare zavežite konopom da tijekom pečenja sačuva oblik. Premažite ga maslinovim uljem, stavite u lim za pečenje i pecite 15 min na 250°c. Povremeno ga okrećite kako bi se ravnomjerno ispekao sa svih strana.
- Sitno nasjeckajte luk, očistite kisele jabuke, narežite ih na kriške te s najeckanom slaninom i začinima poredajte oko mesa. Posolite, popaprite, prekrijte folijom, smanjite temperaturu na 180°c i pecite još 1 sat. Izvadite iz pećnice i nakon 10-ak min narežite meso te poslužite s pečenim lukom i jabukama. Sve prelijte sokom koje je meso pustilo tijekom pečenja.
Izvor Skuhatćute