gastro postao
Ako su vam dosadili sami ražnjići, možda je vrijeme da ih isprobate s umakom od sira
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 36141
Ostalo
- 650 g svinjetina, mršava
- 2 žlica maslac, slani
- 6 kom celer (cijeli)
Umak
- 0.67 šalica plavi sir
- 0.50 šalica majoneza
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
- 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- sol
Priprema
- Pomiješajte sir, majonezu, vrhnje i mlijeko. Začinite solju i ostavite sa strane. Pomiješajte maslac i dvije žlice ljutog umaka pa ostavite sa strane. Premažite svinjetinu ostatkom ljutog umaka i dobro začinite solju.
- Poredajte komade mesa na štapiće i stavite u ugrijanu tavu pa pecite četiri minute. Okrenite i pecite još četiri, pet minuta. Ostavite da odstoji tri minute te premažite meso mješavinom maslaca i ljutog umaka.
Izvor Skuhatćute