Recepti 03. listopada 2014.

Tacosi s junetinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Nemate li tortille, smjesom možete nadjenuti i palačinke. Prelijte ih umućenim jajima s kiselim vrhnjem i svježim sirom te pecite u pećnici dok ne porumene. Umjesto junetine možete upotrijebiti i bijelo meso narezano na kockice.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 730

Potrebno vam je

  • 500 g junetina 
  • ulje maslinovo
  • 3 žlica češnjak
  • 0.50 kom limunov sok
  • 400 g pelati
  • 1 kom luk ,crveni
  • 480 g grah,crveni
  • sol
  • papar
  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • tortilja, kukuruzna

Priprema

  1. U zdjeli na dvije žlice maslinova ulja popržite nasjeckani luk. Posolite ga i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte sjeckane rajčice i grah iz konzerve. Poklopite i pustite da se krčka na laganoj vatri 15-ak minuta.
  2. Očistite meso i narežite ga na trake te posipajte paprom. Na zagrijanome maslinovu ulju i maslacu popržite češnjak. Kad pusti aromu, izvadite ga. Kratko popržite meso.
  3. Posložite ih u presavijene tacose i na njih stavite grah s rajčicama. Uz punjene tacose u zasebnoj zdjelici poslužite umak od kiselog vrhnja i mljevenoga suhog češnjaka.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.