gastro postao
Nemate li tortille, smjesom možete nadjenuti i palačinke. Prelijte ih umućenim jajima s kiselim vrhnjem i svježim sirom te pecite u pećnici dok ne porumene. Umjesto junetine možete upotrijebiti i bijelo meso narezano na kockice.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 730
Potrebno vam je
- 500 g junetina
- ulje maslinovo
- 3 žlica češnjak
- 0.50 kom limunov sok
- 400 g pelati
- 1 kom luk ,crveni
- 480 g grah,crveni
- sol
- papar
- 0.50 mala žlica čili u prahu
- tortilja, kukuruzna
Priprema
- U zdjeli na dvije žlice maslinova ulja popržite nasjeckani luk. Posolite ga i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte sjeckane rajčice i grah iz konzerve. Poklopite i pustite da se krčka na laganoj vatri 15-ak minuta.
- Očistite meso i narežite ga na trake te posipajte paprom. Na zagrijanome maslinovu ulju i maslacu popržite češnjak. Kad pusti aromu, izvadite ga. Kratko popržite meso.
- Posložite ih u presavijene tacose i na njih stavite grah s rajčicama. Uz punjene tacose u zasebnoj zdjelici poslužite umak od kiselog vrhnja i mljevenoga suhog češnjaka.
Izvor Skuhatćute