Recepti 13. listopada 2014.

Tagliatelle s gljivama i puretinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Dobrih recepata za tjesteninu nikad dosta, a šampinjoni i meso mnogima su omiljena kombinacija

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 167

Potrebno vam je

  • 200 g tagliatelle
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 200 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1 mala žlica majčina dušica
  • 100 g zobeno vrhnje
  • 3 žlica kopar
  • 2 žlica parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Tjesteninu skuhati u kipućoj vodi prema uputama na pakiranju.
  2. U široj posudi na zagrijanom ulju popržiti puretinu. Kada je skoro sasvim pečena dodati šampinjone (narezane na ploškice), luk i majčinu dušicu, posoliti i popapriti pa pirjati 10-ak min dok gljive ne omekšaju.
  3. Umiješati zobeno vrhnje i kopar pa zagrijati do vrenja a zatim smanjiti jačinu vatre i kuhati pokriveno još nekoliko minuta.
  4. Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu umiješati u pripremljeni umak, nježno promiješati da se umak rasporedi po cijeloj tjestenini pa posuti parmezanom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.