gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 312
Potrebno vam je
- 300 g tjestenina s jajima
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom pile (cijelo, prosjek )
- 8 šalica pileći temeljac
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom paprika, zelena
- 2 vezica celer, list
- 2 kom ljuta paprika
- 600 g pelati
- 2 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
- 4 žlica origano
- sol
- papar
- parmezan
Priprema
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i isperite pod mlazom hladne vode. Pomiješajte sa žlicom maslinova ulja i ostavite sa strane
- Stavite piletinu u lonac i prelijte temeljcem. Kuhajte dok ne provrije pa poklopite i kuhajte 30 minuta. Ugasite vatru i ostavite poklopljeno 30 minuta. Izvadite piletinu iz lonca i još usitnite. Nasjeckajte rajčice i vratite ih u sok iz konzerve pa ostavite sa strane. Ugrijte tavu na jakoj vatri.
- Dodajte maslinovo ulje i origano pa ugasite vatru i miješajte minutu. Ostavite sa strane. Prepržite luk, papriku, celer i ljute papričice na žlici ulja na umjerenoj vatri. Nakon deset minuta dodajte pileći temeljac i piletinu pa umiješajte rajčice sa sokovima. Neka zakuha, smanjite vatru i ostavite da se krčka desetak minuta. Dodajte tjesteninu, vrhnje i origano s uljem. Promiješajte i ugasite vatru. Poslužite posuto parmezanom.
Izvor Skuhatćute