Recepti 03. listopada 2014.

Talijanska juha s tjesteninom, piletinom i kukuruzom

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 312

Potrebno vam je

  • 300 g tjestenina s jajima
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom pile (cijelo, prosjek )
  • 8 šalica pileći temeljac
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom paprika, zelena
  • 2 vezica celer, list
  • 2 kom ljuta paprika
  • 600 g pelati
  • 2 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 4 žlica origano
  • sol
  • papar
  • parmezan

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i isperite pod mlazom hladne vode. Pomiješajte sa žlicom maslinova ulja i ostavite sa strane
  2. Stavite piletinu u lonac i prelijte temeljcem. Kuhajte dok ne provrije pa poklopite i kuhajte 30 minuta. Ugasite vatru i ostavite poklopljeno 30 minuta. Izvadite piletinu iz lonca i još usitnite. Nasjeckajte rajčice i vratite ih u sok iz konzerve pa ostavite sa strane. Ugrijte tavu na jakoj vatri.
  3. Dodajte maslinovo ulje i origano pa ugasite vatru i miješajte minutu. Ostavite sa strane. Prepržite luk, papriku, celer i ljute papričice na žlici ulja na umjerenoj vatri. Nakon deset minuta dodajte pileći temeljac i piletinu pa umiješajte rajčice sa sokovima. Neka zakuha, smanjite vatru i ostavite da se krčka desetak minuta. Dodajte tjesteninu, vrhnje i origano s uljem. Promiješajte i ugasite vatru. Poslužite posuto parmezanom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.