gastro postao
Zapečeno povrće poslužite uz baguette i talijansko vino Chianti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 119
Potrebno vam je
- 2 kom paprika, žuta (mesnata)
- 2 kom crvena paprika
- 4 kom tikvice, zelene
- 1 režanj češnjak
- 1 kom bosiljak, vezica
- 200 g mozzarella
- 4 žlica masline, crne
- 6 žlica ulje sojino
Priprema
- Uzdužno prerežite paprike na pola, očistite od peteljki i sjemenki i položite na suhi lim za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C (plinska pećnica na 5) dok kožica ne potamni.
- Nakratko pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom. Ogulite kožicu i narežite paprike na trakice.
- Operite tikvice, odrežite krajeve i narežite na ploške. Češnjak nasjeckajte. Operite i osušite bosiljak, nasjeckajte listiće. Narežite mozzarellu na kriške.
- Lagano nauljite posudu za pečenje, dodajte papriku, mozzarellu, tikvice i crne masline. Posolite i popaprite. Pomiješajte ulje sa češnjakom i bosiljkom i mješavinom prelijte povrće. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C (plinska pećnica na 3-4) 25-30 minuta.