gastro postao
Kombinacija za ukusne tartove nikada ne nedostaje
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 536
Potrebno vam je
- 500 g lisnato tijesto
- 3 kom luk ,crveni
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.50 šalica peršin, list
- 6 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 2 šalica ementaler
- 1.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 4 kom jaje kokošje
- 0.50 žličica sol
- 0.25 žličica papar
- 0.25 žličica muškatni oraščić
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 220°C. razvaljajte lisnato tijesto i utisnite ga u okrugli kalup za tart. Pecite oko deset minuta pa izvadite iz pećnice i ohladite.
- Smanjite temperaturu pećnice na 170°C. U međuvremenu pržite nasjeckan luk na ugrijanom ulju 20 minuta dok se ne karameliziraju. Maknite s vatre pa umiješajte nasjeckani peršin i slaninu.
- Stavite pola smjese s lukom u kiš. Pospite s pola naribanog sira pa ponovite postupak. Pomiješajte mlijeko s jajima, solju, paprom i muškatnim oraščićem. Prelijte preko nadjeva. Pecite 40-50 minuta i prije posluživanja ohladite 15 minuta.