Recepti 14. listopada 2014.

Tart od karameliziranog luka

Tart od karameliziranog luka
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija za ukusne tartove nikada ne nedostaje

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 536

Potrebno vam je

  • 500 g lisnato tijesto
  • 3 kom luk ,crveni
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica peršin, list
  • 6 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 2 šalica ementaler
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 4 kom jaje kokošje
  • 0.50 žličica sol
  • 0.25 žličica papar
  • 0.25 žličica muškatni oraščić

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 220°C. razvaljajte lisnato tijesto i utisnite ga u okrugli kalup za tart. Pecite oko deset minuta pa izvadite iz pećnice i ohladite.
  2. Smanjite temperaturu pećnice na 170°C. U međuvremenu pržite nasjeckan luk na ugrijanom ulju 20 minuta dok se ne karameliziraju. Maknite s vatre pa umiješajte nasjeckani peršin i slaninu.
  3. Stavite pola smjese s lukom u kiš. Pospite s pola naribanog sira pa ponovite postupak. Pomiješajte mlijeko s jajima, solju, paprom i muškatnim oraščićem. Prelijte preko nadjeva. Pecite 40-50 minuta i prije posluživanja ohladite 15 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.