gastro postao
Sjajna zamjena za smjesu od mlijeka kojom se zalijeva, a nadjev je mješavina šalice jogurta, malo punomasnog mlijeka, žličice soli, zgnječenog češnja češnjaka i malo muškatnog oraščića.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 517
Potrebno vam je
- 500 g lisnato tijesto
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 1.50 žličica sol
- 180 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 4 žlica parmezan
- 4 žlica maslac, slani
- 2 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2 kom jaje kokošje
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- papar
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- 120 g gouda punomasni
Priprema
- Narežite poriluk. operite ga pod mlazom hladne vode. Stavite ga u lonac i prelijte vodom te začinite žličicom soli. Kuhajte šest minuta dok ne postane mekan.
- Ocijedite vodu i dodajte dvije žlice maslaca pa pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Nasjeckajte slaninu i prepržite je dok ne postane hrskava. Premjestite je na kuhinjski papir kako bi se ocijedila od viška masnoće.
- Ugrijte pećnicu na 170°C. Namastite lim za pečenje s dvije žlice masti. Razvaljajte lisnato tijesto pa ga utisnite u lim za pečenje. Pospite naribanim parmezanom.
- Pomiješajte mlijeko, jaja i žumanjke pa začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Nadjenite tijesto gaudom i pospite slaninom. Preko poredajte komade poriluka i prelijte smjesom od mlijeka. Pecite 45-50 minuta.