Recepti 03. listopada 2014.

Tart s kruškama i kremom royal prema receptu Ane Babić

Tart s kruškama i kremom royal prema receptu Ane Babić
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam je dosta “teških” deserata, inspirirajte se laganim, osvježavajućim tartom od krušaka čitateljice magazina Skuhatćute Ane

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 521

Potrebno vam je

  • 1 kom prhko tijesto
  • 5 kom kruška (cijela)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 kom vanilin šećer
  • 100 g listići badema
  • 100 g šećer, u prahu
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 žlica tamni rum
  • 2 dl vrhnje za šlag
  • maslac, neslani

Priprema

  1. Kalup za tart i pite premažite maslacem ili stavite papir za pečenje te ga obložite prhkim tijestom. Nabodite ga vilicom na nekoliko mjesta da vam se ne napuhne pri pečenju. Kruške operite, ogulite i očistite od koštica. Svaku narežite na tanke ploške tako da ostanu spojene na gornjem, užem dijelu poput lepeza. Raširite kruške po površini tijesta tako da prekrijete cijelu površinu.
  2. Umutite jaja sa šećerom u prahu, dodajte vrhnje za kuhanje, rum i vrećicu vanilin šećera. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 30-ak minuta, dok se krema ne zgusne, a tijesto porumeni. Izvadite tart i pustite da se ohladi. Bademove listiće popržite na tavi i, čim se ohlade, pospite ih po desertu. Vrhnje za šlag istucite s vanilin šećerom i na svaku krišku tarta stavite žlicu šlaga.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.