gastro postao
Ostanite zdravi uz ovaj slastan tart!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 3855
Potrebno vam je
- 2 kom losos
- 250 g špinat
- 40 g parmezan
- 1 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica maslac, neslani
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
- 200 g sir podravec
- 2 kom jaje kokošje
- 6 kom tijesto za savijače
Priprema
- Gotovim korama za pitu obložite dublju okruglu zdjelu za pečenje. Prema-žite uljem zdjelu, ali i svaku koru koju ste posložili. krajeve i višak kora utisnite u unutrašnjost posude.
- File lososa narežite na kockice i kratko prepržite na tavi s debljim dnom na nekoliko kapi maslinova ulja. Maknite s vatre i stavite sa strane.
- Na maslacu prepržite brašno i dodajte sjeckani špinat. kuhajte ga i miješajte dok se sav ne otopi pa dodajte kiselo vrhnje, sol, papar i muškatni oraščić.
- U ohlađeni špinat dodajte naribani sir (parmezan i gaudu) i umućena jaja. Dio smjese izlijte po korama. Preko nadjeva izručite kockice lososa te prekrijte ostatkom nadjeva.
- Stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 40 minuta.
Izvor Skuhatćute