Recepti 03. listopada 2014.

Tart sa špinatom i lososom

Tart sa špinatom i lososom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ostanite zdravi uz ovaj slastan tart!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 3855

Potrebno vam je

  • 2 kom losos
  • 250 g špinat
  • 40 g parmezan
  • 1 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica maslac, neslani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić
  • 200 g sir podravec
  • 2 kom jaje kokošje
  • 6 kom tijesto za savijače

Priprema

  1. Gotovim korama za pitu obložite dublju okruglu zdjelu za pečenje. Prema-žite uljem zdjelu, ali i svaku koru koju ste posložili. krajeve i višak kora utisnite u unutrašnjost posude.
  2. File lososa narežite na kockice i kratko prepržite na tavi s debljim dnom na nekoliko kapi maslinova ulja. Maknite s vatre i stavite sa strane.
  3. Na maslacu prepržite brašno i dodajte sjeckani špinat. kuhajte ga i miješajte dok se sav ne otopi pa dodajte kiselo vrhnje, sol, papar i muškatni oraščić.
  4. U ohlađeni špinat dodajte naribani sir (parmezan i gaudu) i umućena jaja. Dio smjese izlijte po korama. Preko nadjeva izručite kockice lososa te prekrijte ostatkom nadjeva.
  5. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 40 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.