gastro postao
Svježa tuna odlično će pasati uz umak od patlidžana i kapara
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 461
Potrebno vam je
- 350 g tuna
- 30 g ljutika
- 50 g kapari
- 500 g patlidžan
- 100 g luk ,crveni
- 0.75 dl vinski ocat, bijeli
- 10 g šećer, kristal
- menta
- list bosiljka
- 1 dl ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U loncu, na slaboj vatri pirjajte luk na nekoliko žlica ulja. Narežite patlidžan na kockice i pirjajte ga u teflonskoj tavi na malo ulja. Posolite i popaprite pa bacite na luk.
- Dodajte 150 ml octa zajedno sa šećerom. Pustite da se skuha do kraja pa začinite metvicom i bosiljkom.
- Ocijedite kapare, usitnite ih i pomiješajte s malo ulja.
- Narežite tunu na kockice, posolite, popaprite, dodajte nasjeckanu ljutiku i ostatak ulja.
- Poslužite tatarski odrezak od tune s umakom od patlidžana i kapara i, ako želite, ukrasite listovima bosiljka.
Izvor 'Riba'; Mozaik knjiga