Recepti 13. listopada 2014.

Tatarski odrezak od tune

Tatarski odrezak od tune
gastro postao gastro.24sata.hr
Svježa tuna odlično će pasati uz umak od patlidžana i kapara

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 461

Potrebno vam je

  • 350 g tuna
  • 30 g ljutika
  • 50 g kapari
  • 500 g patlidžan
  • 100 g luk ,crveni
  • 0.75 dl vinski ocat, bijeli
  • 10 g šećer, kristal
  • menta
  • list bosiljka
  • 1 dl ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U loncu, na slaboj vatri pirjajte luk na nekoliko žlica ulja. Narežite patlidžan na kockice i pirjajte ga u teflonskoj tavi na malo ulja. Posolite i popaprite pa bacite na luk.
  2. Dodajte 150 ml octa zajedno sa šećerom. Pustite da se skuha do kraja pa začinite metvicom i bosiljkom.
  3. Ocijedite kapare, usitnite ih i pomiješajte s malo ulja.
  4. Narežite tunu na kockice, posolite, popaprite, dodajte nasjeckanu ljutiku i ostatak ulja.
  5. Poslužite tatarski odrezak od tune s umakom od patlidžana i kapara i, ako želite, ukrasite listovima bosiljka.

Izvor 'Riba'; Mozaik knjiga

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.