gastro postao
Uživjate u mekanom telećem mesu uz mekani pire od boba pomiješan s krumpirom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 146
Potrebno vam je
- 500 g bob (mladi sirovi)
- 4 kom krumpir, zreli
- 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 40 g maslac, slani
- 8 kom teletina, srednje masna
- 1 žlica limunova korica
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica kapari
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica vlasac ( listovi)
Priprema
- Kuhajte odvojeno bob i krumpire dok ne omekšaju, zatim ih procijedite.
- Bob izmiksajte sa žlicom vrhnja da dobijete glatku smjesu, a od krumpira napravite pire s maslacem i vrhnjem. Zatim te dvije smjese pažljivo pomiješajte pomoću drvene kuhače.
- Teleće odreske pecite na naglo na malo nauljenoj tavi, s obje strane dok ne posmeđe.
Uživjate u mekanom telećem mesu uz mekani pire od boba pomiješan s krumpirom