Recepti 13. listopada 2014.

Teletina s pireom od boba

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživjate u mekanom telećem mesu uz mekani pire od boba pomiješan s krumpirom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 146

Potrebno vam je

  • 500 g bob (mladi sirovi)
  • 4 kom krumpir, zreli
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 40 g maslac, slani
  • 8 kom teletina, srednje masna
  • 1 žlica limunova korica
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica kapari
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Kuhajte odvojeno bob i krumpire dok ne omekšaju, zatim ih procijedite.
  2. Bob izmiksajte sa žlicom vrhnja da dobijete glatku smjesu, a od krumpira napravite pire s maslacem i vrhnjem. Zatim te dvije smjese pažljivo pomiješajte pomoću drvene kuhače.
  3. Teleće odreske pecite na naglo na malo nauljenoj tavi, s obje strane dok ne posmeđe.

Uživjate u mekanom telećem mesu uz mekani pire od boba pomiješan s krumpirom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.