Recepti 03. listopada 2014.

Teletina u mrvicama sa salatom i krumpirima

gastro postao gastro.24sata.hr
Sočno meso u neodoljivoj kombinaciji

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 568

Teletina

  • 400 g teletina, mršava
  • 45 g krušne mrvice
  • 60 g kukuruzne mrvice
  • 2 žlica peršin, list
  • 75 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 0.50 žlica ulje maslinovo
  • 1200 g krumpir, zreli
  • limun

Prilog

  • 0.50 kom kupus glavati, crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 vezica celer (cijeli)
  • 65 g vrhnje kiselo (12% masti)
  • 60 ml limunov sok
  • 1 mala žlica senf dijon
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Za prilog pomiješajte usitnjeni kupus, mrkvu i celer. Zatim izmiješajte vrhnje, limunov sok, senf i češnjak. Sve začinite solju i paprom. Ugrijte pećnicu na 200°C. Obložite lim papirom za pečenje.
  2. Meso stavite između dva lista prozirne folije pa ga istucite. Pomiješajte krušne mrvice, kukuruzne mrvice i peršin. U drugi tanjur stavite brašno sa solju i paprom. Istucite jaje s bjelanjkom.
  3. Uvaljajte meso u brašno pa umočite u jaje, a zatim u mješavinu mrvica. Stavite meso u lim za pečenje i pecite deset minuta. Okrenite pa poprskajte uljem i pecite još deset minuta.
  4. Stavite krumpire u lonac, polijte hladnom vodom i kuhajte na jakoj vatri. Nakon 15 minuta ih ocijedite i ostavite 125 ml vode u kojoj su se kuhali. Vratite krumpire u lonac i miješajte na umjerenoj vatri dok ne postanu mekani pa polako dodajte vodu koju ste ostavili sa strane. Miješajte dok sve ne postane kremasto. Maknite s vatre pa začinite solju i paprom.

Sočno meso u neodoljivoj kombinaciji

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.