gastro postao
Sočno meso u neodoljivoj kombinaciji
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 568
Teletina
- 400 g teletina, mršava
- 45 g krušne mrvice
- 60 g kukuruzne mrvice
- 2 žlica peršin, list
- 75 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 0.50 žlica ulje maslinovo
- 1200 g krumpir, zreli
- limun
Prilog
- 0.50 kom kupus glavati, crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 vezica celer (cijeli)
- 65 g vrhnje kiselo (12% masti)
- 60 ml limunov sok
- 1 mala žlica senf dijon
- 1 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Za prilog pomiješajte usitnjeni kupus, mrkvu i celer. Zatim izmiješajte vrhnje, limunov sok, senf i češnjak. Sve začinite solju i paprom. Ugrijte pećnicu na 200°C. Obložite lim papirom za pečenje.
- Meso stavite između dva lista prozirne folije pa ga istucite. Pomiješajte krušne mrvice, kukuruzne mrvice i peršin. U drugi tanjur stavite brašno sa solju i paprom. Istucite jaje s bjelanjkom.
- Uvaljajte meso u brašno pa umočite u jaje, a zatim u mješavinu mrvica. Stavite meso u lim za pečenje i pecite deset minuta. Okrenite pa poprskajte uljem i pecite još deset minuta.
- Stavite krumpire u lonac, polijte hladnom vodom i kuhajte na jakoj vatri. Nakon 15 minuta ih ocijedite i ostavite 125 ml vode u kojoj su se kuhali. Vratite krumpire u lonac i miješajte na umjerenoj vatri dok ne postanu mekani pa polako dodajte vodu koju ste ostavili sa strane. Miješajte dok sve ne postane kremasto. Maknite s vatre pa začinite solju i paprom.
Sočno meso u neodoljivoj kombinaciji
Izvor Skuhatćute