gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 413
Potrebno vam je
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 400 g teletina, mršava
- 2 kom jaje kokošje
- 1 šalica krušne mrvice
- 0.35 šalica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 2 vezica celer stabljika
- 5 dl pileći temeljac
- 800 g rajčica, crvena
- 1 žličica šećer, u prahu
- 20 g maslac, slani
- 0.25 šalica list bosiljka
- 250 g mozzarella
- 120 g parmezan
Priprema
- Stavite teleće odreske između dvaju listova plastične folije pa ih dobro istucite na debljinu od pola milimetra. Preprežite ih do pola. Pospite odreske brašnom pa uvaljajte u istučeno jaje i krušne mrvice. Ostavite u hladnjaku na oko 30 minuta. Ugrijte dvije žlice maslinova ulja u tavi te dodajte luk, češnjak i celer.
- Pržite miješajući od šest do osam minuta dok ne omekšaju. Dodajte dvije pileće kocke, dvije šalice vode, rajčice iz konzerve, šećer i bosiljak. Sve promiješajte i ostavite da zakuha. Smanjite vatru pa ostavite da se krčka 20 minuta, dok se ne zgusne.
- Ugrijte pećnicu na 180°C pa namastite lim za pečenje. Ugrijte maslac i ostatak ulja u tavi pa prepržite meso dvije do tri minute sa svake strane. Nakon toga u lim stavite komade mesa, pospite mozzarellom te prelijte mješavinom s rajčicom i pospite parmezanom. Pecite 20-30 minuta dok se smjesa na zapeče po površini.