Recepti 06. listopada 2014.

Teletina zapečena s povrćem, sirom i umakom od rajčice

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 413

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 400 g teletina, mršava
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 šalica krušne mrvice
  • 0.35 šalica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 2 vezica celer stabljika
  • 5 dl pileći temeljac
  • 800 g rajčica, crvena
  • 1 žličica šećer, u prahu
  • 20 g maslac, slani
  • 0.25 šalica list bosiljka
  • 250 g mozzarella
  • 120 g parmezan

Priprema

  1. Stavite teleće odreske između dvaju listova plastične folije pa ih dobro istucite na debljinu od pola milimetra. Preprežite ih do pola. Pospite odreske brašnom pa uvaljajte u istučeno jaje i krušne mrvice. Ostavite u hladnjaku na oko 30 minuta. Ugrijte dvije žlice maslinova ulja u tavi te dodajte luk, češnjak i celer.
  2. Pržite miješajući od šest do osam minuta dok ne omekšaju. Dodajte dvije pileće kocke, dvije šalice vode, rajčice iz konzerve, šećer i bosiljak. Sve promiješajte i ostavite da zakuha. Smanjite vatru pa ostavite da se krčka 20 minuta, dok se ne zgusne.
  3. Ugrijte pećnicu na 180°C pa namastite lim za pečenje. Ugrijte maslac i ostatak ulja u tavi pa prepržite meso dvije do tri minute sa svake strane. Nakon toga u lim stavite komade mesa, pospite mozzarellom te prelijte mješavinom s rajčicom i pospite parmezanom. Pecite 20-30 minuta dok se smjesa na zapeče po površini.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.