gastro postao
Za prave gurmane
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 396
Umak
- 2 kom čili papričica
- 1 žličica korijander
- 3 žlica češnjak
- 1 prstohvat sol
- 2 žlica vinski ocat, bijeli
Potrebno vam je
- 4 žlica soja umak
- 100 g shitake gljiva
- 4 kom jaje kokošje
- 3 kom korijander
- 3 žlica soja umak
- 4 žlica šećer, kristal
- 3 režanj češnjak
- 1 žličica papar u zrnu
- 1 žlica ulje, biljno
- 1 žlica soja umak
- 3 šalica voda
- 3 list korijander
Priprema
- U kipućoj vodi skuhajte jaja. Ohladite ih, a potom ogulite ljuske.
- U velikom loncu zagrijte vodu pa dodajte svinjsku nogu, češnjak, korijander, papar i svijetli umak od soje.
- Kada voda zakipi, dodajte tamni umak od soje i shitake gljive pa kuhajte bar 30 minuta.
- Umak pripremite tako da sve sastojke zajedno smrvite u tarioniku ili usitnite u blenderu, a zatim dodate ocat te promiješate još jednom.
- Kada se meso skuha, maknite sa vatre te izrežite na veće djelove.
- Servirajte sve zajedno na pladanj i ukrasite lišćem korijandera te poslužite uz umak i rižu na pari.