Recepti 03. ožujka 2015.

Thai svinjske nogice

Thai-svinjske-nogice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za prave gurmane

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 396

Umak

  • 2 kom čili papričica
  • 1 žličica korijander
  • 3 žlica češnjak
  • 1 prstohvat sol
  • 2 žlica vinski ocat, bijeli

Potrebno vam je

  • 4 žlica soja umak
  • 100 g shitake gljiva
  • 4 kom jaje kokošje
  • 3 kom korijander
  • 3 žlica soja umak
  • 4 žlica šećer, kristal
  • 3 režanj češnjak
  • 1 žličica papar u zrnu
  • 1 žlica ulje, biljno
  • 1 žlica soja umak
  • 3 šalica voda
  • 3 list korijander

Priprema

  1. U kipućoj vodi skuhajte jaja. Ohladite ih, a potom ogulite ljuske.
  2. U velikom loncu zagrijte vodu pa dodajte svinjsku nogu, češnjak, korijander, papar i svijetli umak od soje.
  3. Kada voda zakipi, dodajte tamni umak od soje i shitake gljive pa kuhajte bar 30 minuta.
  4. Umak pripremite tako da sve sastojke zajedno smrvite u tarioniku ili usitnite u blenderu, a zatim dodate ocat te promiješate još jednom.
  5. Kada se meso skuha, maknite sa vatre te izrežite na veće djelove.
  6. Servirajte sve zajedno na pladanj i ukrasite lišćem korijandera te poslužite uz umak i rižu na pari.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.