Recepti 03. listopada 2014.

Tijesto punjeno janjetinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavo tijesto s posebnim punjenjem kojemu je teško odoljeti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 309

Potrebno vam je

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 260 ml voda
  • 1 mala žlica sol
  • 5 žlica ulje, biljno
  • 250 g janjetina, mršava
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 kom čili papričica
  • 2 mala žlica đumbir u prahu
  • 2 mala žlica curry
  • 2 mala žlica korijander
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 žlica menta
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1 kom bjelanjak kokošji

Priprema

  1. Na radnoj površini izmiješajte brašno i sol, ulijte dvije žlice ulja i 60 ml tople vode te zamijesite tijesto. Postupno ulijevajte još 50 ml vode. Umotajte u foliju i stavite u hladnjak na dva sata.
  2. Narežite janjetinu na kockice. Nasjeckani luk i češnjak popržite na tri žlice ulja. Dodajte čili, đumbir, curry i korijandar pa pirjajte minutu. Umiješajte limunov sok, dodajte janjetinu i 150 ml vode pa kuhajte otkriveno na laganoj vatri dok tekućina ne ispari. Umiješajte pire od rajčice i metvicu te ostavite da se ohladi.
  3. Zamijesite tijesto, podijelite ga na dva dijela pa razvaljajte svaki što tanje. Izrežite krugove, nadjenite smjesom, presavinite u polumjesec i premažite bjelanjkom. Pecite ih u tavi na dubokom ulju ili u pećnici na 180°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.