gastro postao
Hrskavo tijesto s posebnim punjenjem kojemu je teško odoljeti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 309
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 260 ml voda
- 1 mala žlica sol
- 5 žlica ulje, biljno
- 250 g janjetina, mršava
- 2 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 0.50 kom čili papričica
- 2 mala žlica đumbir u prahu
- 2 mala žlica curry
- 2 mala žlica korijander
- 1 žlica limunov sok
- 1 žlica menta
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 kom bjelanjak kokošji
Priprema
- Na radnoj površini izmiješajte brašno i sol, ulijte dvije žlice ulja i 60 ml tople vode te zamijesite tijesto. Postupno ulijevajte još 50 ml vode. Umotajte u foliju i stavite u hladnjak na dva sata.
- Narežite janjetinu na kockice. Nasjeckani luk i češnjak popržite na tri žlice ulja. Dodajte čili, đumbir, curry i korijandar pa pirjajte minutu. Umiješajte limunov sok, dodajte janjetinu i 150 ml vode pa kuhajte otkriveno na laganoj vatri dok tekućina ne ispari. Umiješajte pire od rajčice i metvicu te ostavite da se ohladi.
- Zamijesite tijesto, podijelite ga na dva dijela pa razvaljajte svaki što tanje. Izrežite krugove, nadjenite smjesom, presavinite u polumjesec i premažite bjelanjkom. Pecite ih u tavi na dubokom ulju ili u pećnici na 180°c.
Izvor Skuhatćute