Recepti 03. listopada 2014.

Tirolski polumjeseci

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova zdrava i brza tjestenina odličnog je okusa i preporučamo ju svakome!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 318

Tijesto

  • 150 g raženo brašno ( 60% ekstrah.)
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 60 ml voda
  • 1 žlica ulje maslinovo

Nadjev

  • 300 g špinat
  • 50 g luk ,bijeli
  • 0.50 kom češnjak
  • 1 žlica maslac, neslani
  • 100 g krem sir
  • 1 žlica parmezan
  • 1 žlica vlasac ( listovi)
  • muškatni oraščić
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pomiješajte dvije vrste brašna na radnoj površini i napravite udubinu u sredini. Dodajte sol, jaje i toplu vodu te ulje pa dobro razradite dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta.
  2. Nasjeckajte špinat. Zagrijte tavu s malo maslaca te lagano popržite luk i češnjak pa dodajte špinat i pirjajte na laganoj vatri. Dodajte ricottu, parmezan i vlasac, začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom te dobro promiješajte da se sastojci povežu.
  3. Razvaljajte tijesto na tanko. Razrežite tijesto na krugove promjera sedam cm. U svaki krug dodajte žlicu nadjeva pa namočite rubove tijesta, preklopite i stisnite. Trebali biste dobiti male polumjesece. Kuhajte ih u slanoj vodi i posložite na tanjuru te pospite parmezanom, žličicom maslaca i vlascem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.