gastro postao
Ova zdrava i brza tjestenina odličnog je okusa i preporučamo ju svakome!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 318
Tijesto
- 150 g raženo brašno ( 60% ekstrah.)
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 60 ml voda
- 1 žlica ulje maslinovo
Nadjev
- 300 g špinat
- 50 g luk ,bijeli
- 0.50 kom češnjak
- 1 žlica maslac, neslani
- 100 g krem sir
- 1 žlica parmezan
- 1 žlica vlasac ( listovi)
- muškatni oraščić
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pomiješajte dvije vrste brašna na radnoj površini i napravite udubinu u sredini. Dodajte sol, jaje i toplu vodu te ulje pa dobro razradite dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta.
- Nasjeckajte špinat. Zagrijte tavu s malo maslaca te lagano popržite luk i češnjak pa dodajte špinat i pirjajte na laganoj vatri. Dodajte ricottu, parmezan i vlasac, začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom te dobro promiješajte da se sastojci povežu.
- Razvaljajte tijesto na tanko. Razrežite tijesto na krugove promjera sedam cm. U svaki krug dodajte žlicu nadjeva pa namočite rubove tijesta, preklopite i stisnite. Trebali biste dobiti male polumjesece. Kuhajte ih u slanoj vodi i posložite na tanjuru te pospite parmezanom, žličicom maslaca i vlascem.
Izvor Skuhatćute