gastro postao
Ako vam je dosta blagdanskog nakuhavanja, predlažemo vam ovu brzinsku tjesteninu savršenog okusa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 795
Potrebno vam je
- 250 g špageti
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 4 režanj češnjak
- 1 prstohvat crvena paprika
- 100 g masline, crne
- 1 žlica kapari
- 4 filet inćun, slani
- 800 g rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 0.50 l crno vino
- 200 g parmezan
- 1 vezica bosiljak, vezica
Priprema
- Kuhajte tjesteninu u većoj količini kipuće slane vode.
- U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pirjajte poriluk dok ne postane staklast.
- Zatim dodajte češnjak, crvenu papriku, masline, kapare, incune, rajčice i vino.
- Kuhajte oko 10 min ili dok se rajčice počnu raspadati.
- Servirajte na tanjure te posipajte parmezanom i svježim bosiljkom.