Recepti 05. siječnja 2015.

Tjestenina puttanesca

Tjestenina puttanesca
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam je dosta blagdanskog nakuhavanja, predlažemo vam ovu brzinsku tjesteninu savršenog okusa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 795

Potrebno vam je

  • 250 g špageti
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 4 režanj češnjak
  • 1 prstohvat crvena paprika
  • 100 g masline, crne
  • 1 žlica kapari
  • 4 filet inćun, slani
  • 800 g rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 0.50 l crno vino
  • 200 g parmezan
  • 1 vezica bosiljak, vezica

Priprema

  1. Kuhajte tjesteninu u većoj količini kipuće slane vode.
  2. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pirjajte poriluk dok ne postane staklast.
  3. Zatim dodajte češnjak, crvenu papriku, masline, kapare, incune, rajčice i vino.
  4. Kuhajte oko 10 min ili dok se rajčice počnu raspadati.
  5. Servirajte na tanjure te posipajte parmezanom i svježim bosiljkom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.