gastro postao
Brzo i jednostavno jelo s predivnim okusom Mediterana
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 545
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 400 g pelati
- 2 žlica pesto od sušenih rajčica
- 1.20 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 300 g kunjka
- sol
- svježe mljeveni papar
- 350 g tjestenina s jajima
- 4 žlica peršin, list
Priprema
- Luk i češnjak oljuštimo i sitno nasjeckamo. Rajčicu ocijedimo i nasjeckamo a sok sačuvamo sa strane.
- Na dobro zagrijanom ulju u velikom loncu na vatri srednje jačine popržimo luk i češnjak, miješajući, oko 5 minuta. Dodamo rajčice sa sokom, pesto od rajčica i vino. Posolimo i popaprimo i sve vrijeme miješajući, ostavimo da zavre. Vatru posve smanjimo, djelomično poklopimo i ostavimo da lagano vrije, uz povremeno miješanje, 10 – 15 minuta.
- Dubok lonac napunimo vodom, posolimo i ostavimo da zavre. Uspemo linguinu (ili tjesteninu po izboru) i kuhamo prema uputi na pakiranju, pazeći da bude al dente. Ocijedimo.
- U umak dodamo školjke i nasjeckan peršin pa ostavimo da kratko lagano vrije. Posolimo i popaprimo prema ukusu.
- U umak uspemo tjesteninu i pažljivo promiješamo. Pospemo preostalim peršinom i odmah poslužimo.
Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata