Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina s kunjkama

gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo i jednostavno jelo s predivnim okusom Mediterana

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 545

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 400 g pelati
  • 2 žlica pesto od sušenih rajčica
  • 1.20 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 300 g kunjka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 350 g tjestenina s jajima
  • 4 žlica peršin, list

Priprema

  1. Luk i češnjak oljuštimo i sitno nasjeckamo. Rajčicu ocijedimo i nasjeckamo a sok sačuvamo sa strane.
  2. Na dobro zagrijanom ulju u velikom loncu na vatri srednje jačine popržimo luk i češnjak, miješajući, oko 5 minuta. Dodamo rajčice sa sokom, pesto od rajčica i vino. Posolimo i popaprimo i sve vrijeme miješajući, ostavimo da zavre. Vatru posve smanjimo, djelomično poklopimo i ostavimo da lagano vrije, uz povremeno miješanje, 10 – 15 minuta.
  3. Dubok lonac napunimo vodom, posolimo i ostavimo da zavre. Uspemo linguinu (ili tjesteninu po izboru) i kuhamo prema uputi na pakiranju, pazeći da bude al dente. Ocijedimo.
  4. U umak dodamo školjke i nasjeckan peršin pa ostavimo da kratko lagano vrije. Posolimo i popaprimo prema ukusu.
  5. U umak uspemo tjesteninu i pažljivo promiješamo. Pospemo preostalim peršinom i odmah poslužimo.

Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.