Recepti 03. listopada 2014.

Tjestenina s piletinom

Tjestenina s piletinom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno jelo koje će se poigrati vašim osjetilima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 281

Potrebno vam je

  • 300 g tjestenina s jajima
  • 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom crvena paprika
  • 8 kom rajčice, cherry
  • 1 vezica peršin, list
  • 2 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 žlica gustin
  • soja umak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Filete pilećih prsa narežite na trakice, začinite sa soli, svježe mljevenim paprom i posipajte s gustinom.
  2. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Mrkvu i papriku narežite na tanje prutiće, a cherry rajčice prepolovite.
  3. U woku na maslinovu ulju prepržite trakice pilećih prsa i izvadite ih sa strane. Po potrebi dodajte ulje pa prepržite mrkvu i papriku, izvadite sa strane.
  4. Na preostalom ulju popržite na jačoj vatri prepolovljene cherry rajčice.
  5. Vratite sve sastojke u wok, umiješajte tijesto i grubo nasjeckan peršinov list, začinite sa soja sosom, sjemenkama sezama i paprom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.