Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina u umaku od šampinjona i tartufa

Tjestenina u umaku od šampinjona i tartufa
gastro postao gastro.24sata.hr
Dokopate li se 'gljivarske elite', iskoristite ju za finu tjesteninu s dodatnim umakom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 330

Potrebno vam je

  • 100 g tjestenina s jajima
  • 15 g maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 150 ml vrhnje za kuhanje
  • tartufata
  • ulje od tartufa
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)

Priprema

  1. Na maslacu prepržite sitno sjeckani luk, češnjak i šampinjone te pustite da voda iz šampinjona ispari.
  2. Zalijete s vrhnjem za kuhanje, dodate malo tartufate, začinite i pustite da lagano prokuha.
  3. Na kraju umiješate par kapi ulja od tartufa, maknete sa strane i štapnim mikserom napravite kremasti umak.
  4. Dodajte kuhanu tjesteninu i dobro izmiješate.

Dokopate li se 'gljivarske elite', iskoristite ju za finu tjesteninu s dodatnim umakom

Izvor Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.