gastro postao
Dokopate li se 'gljivarske elite', iskoristite ju za finu tjesteninu s dodatnim umakom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 330
Potrebno vam je
- 100 g tjestenina s jajima
- 15 g maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 150 ml vrhnje za kuhanje
- tartufata
- ulje od tartufa
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
Priprema
- Na maslacu prepržite sitno sjeckani luk, češnjak i šampinjone te pustite da voda iz šampinjona ispari.
- Zalijete s vrhnjem za kuhanje, dodate malo tartufate, začinite i pustite da lagano prokuha.
- Na kraju umiješate par kapi ulja od tartufa, maknete sa strane i štapnim mikserom napravite kremasti umak.
- Dodajte kuhanu tjesteninu i dobro izmiješate.
Dokopate li se 'gljivarske elite', iskoristite ju za finu tjesteninu s dodatnim umakom
Izvor Ana Grgić